Konfiscētie augļi un dārzeņi Rīgas Zooloģiskajam dārzam ļāvuši ietaupīt nedēļas devu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) konfiscētie augļi un dārzeņi Rīgas Zooloģiskajam dārzam ir liels atspaids, aģentūrai LETA apliecināja zooloģiskā dārza pārstāve Laura Līdaka.

Zooloģiskā dārza iemītniekiem nedēļā nepieciešami aptuveni 1000 kilogrami augļu un dārzeņu. Līdz ar to pēdējie Rīgas Centrāltirgū konfiscētie augļi un dārzeņi ļāvuši ietaupīt nedēļas devu.

Turklāt pozitīvi esot arī tas, ka VID konfiscētie augļi un dārzeņi nodrošina lielu barības dažādību un augļu gatavības pakāpi, kas atsevišķām eksotiskām dzīvnieku sugām ir ļoti svarīgi, skaidroja Līdaka.

Kā ziņots, kārtējās pārbaudēs Rīgas Centrāltirgū VID konfiscēja gandrīz tonnu importa augļu, ogu un dārzeņu, informēja VID Sabiedrisko attiecību daļa.

Kopumā tika konfiscēts 981 kilograms augļu, ogu un dārzeņu, tajā skaitā melones - 237 kilogrami (kg), arbūzi - 152 kg, tomāti - 145 kg, plūmes - 131,2 kg, paprika - 52,4 kg, vīnogas - 42,6 kg, nektarīni - 35 kg, persiki - 30 kg u.c.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais