Jelgavā baumo par bandu, kas sit latviešus

Portālā Novaja.lv parādījusies biedējoša informācija par to, ka Jelgavā it kā sirojot banda 20 cilvēku sastāvā un jo īpaši pie klubiem uzbrūkot valsts valodā runājošajiem. Daži piekautie esot nokļuvuši slimnīcā.

Vai nu tā būs, ka pilsētā, kurā dzīvo vairāk nekā 57 procenti latviešu, pēkšņi uzradusies liela kauslīgu cilvēku grupa un policija ir bezspēcīga?

Jelgavas pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Andris Lakstīgala šonedēļ sarunā ar Neatkarīgo sacīja, ka policijas rīcībā nav norāžu par to, ka nacionālais jautājums būtu kādu konfliktu pamatā. Viņš bija izlasījis publikāciju portālā un norādīja, ka nav nosaukti ne vārdi, ne uzvārdi, ne vieta, ne laiks, kur uzbrukumi notikuši. Turklāt, ja ir aizdomas par krimināla rakstura traumu, tad slimnīca nekavējoties informē policiju.

«Mums ir vairāki naktsklubi un bieži notiek grūstīšanās, kautiņi, bet nav tādu izsaukumu bijis, nav informācijas, ka konflikti būtu par nacionālām domstarpībām,» saka pašvaldības policijas amatpersona. Policisti regulāri patrulē pie naktsklubiem, un bieži vien viņu klātbūtne konfliktus novērš. Gadās, ka apmeklētāji ir tik ļoti alkohola apreibināti, ka saplūcas policistu acu priekšā. Pirms pāris nedēļām pie naktskluba Tonuss kāds vīrietis ar dūri pārmācījis iereibušu dāmu, bet viņa viņam iekrāvusi pa degunu.

Jelgavā ir fiksēti vairāki laupīšanas gadījumi, un policisti 24. augusta naktī tik tiešām aizturēja sešus jauniešus, bet diez vai var apgalvot, ka mantu un naudu uz ielas atņemtu tikai latviešu valodā runājošajiem. Aizvadītajā sestdienā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes darbinieki Pasta ielā ap pulksten 2 aizturēja sešas personas, kas, lietojot vardarbību pret 1981. gadā dzimušu vīrieti, nolaupīja mobilo telefonu un 40 latus. Policistus izsauca pats cietušais. Šie jaunieši iepriekš jau vairākas reizes bija tiesāti par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Tagad portālā ir ievietota informācija, ka baumas par Jelgavā sirojošo bandu esot pārspīlētas.