Vilks: Izglītības ministrijā jānāk Avārijas brigādei

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) kritizē Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbu.

Savā tvitera kontā finanšu ministrs raksta, ka IZM neizdodas saskaitīt skolēnus Latvijā. "Lai sagatavotu budžetu un nemaldinātu skolotājus, laikam jau būs jārosina Vislatvijas akcija - Saskaiti skolēnus Latvijā! IZM tas neizdodas," mikroblogošanas vietnē raksta Vilks.

"Izglītības ministrijā nu jau ar reformām ir par vēlu. Tur jānāk Avārijas brigādei...," tviterī IZM darbu vērtē Vilks.

Kā ziņots, izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) šodien pārmeta Finanšu ministrijai (FM), ka tā cenšas atņemt naudu pedagogiem.

Savukārt FM šos izglītības ministra pārmetumus noraida un kritizē IZM par nespēju iesniegt precīzus aprēķinus. Šā gada budžetā bija paredzēti trīs miljoni latu, lai no septembra paaugstinātu atalgojumu pedagogiem ar trešo kvalifikācijas pakāpi, un atbilstoši tam 2014.gada valsts budžeta bāzes programmā ir paredzēti deviņi miljoni latu pedagogu ar trešo kvalifikācijas pakāpi algu paaugstināšanai, aģentūrai LETA sacīja FM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.

Viņš atzina, ka IZM veiktos finanšu aprēķinus var raksturot ar vārdiem "Atrodi kļūdu manos finanšu aprēķinos", jo IZM četras reizes nosūtījusi uz FM papildu finanšu pieprasījumu, ik reizi minot jaunu interpretāciju finanšu pieprasījuma pamatojumam un vienmēr pieļaujot arī kādu kļūdu aprēķinos. Tādēļ izglītības ministrs tiek aicināts pieņemt darbā kompetentu finansistu, kas spēj veikt aprēķinus un veidot budžeta tāmes bez kļūdām.

Svarīgākais