Rīgā automašīna notriec divus bērnus

Vakar Rīgā kāds autovadītājs ar automašīnu notriecis divus bērnus.Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka Rostokas ielā 1958.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Toyota" notrieca divus gājējus - 2002.gadā un 2005.gadā dzimušas meitenes.

 Abi bērni ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā, no kurienes pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas mājās palaista 2005.gadā dzimusī meitene.

Savukārt Gulbenē, Rīgas ielā, automašīna "VW Golf" notrieca 2004.gadā dzimušu zēnu, kurš pēkšņi izskrēja uz ceļa braucamās daļas. Bērns ar galvas traumu nogādāts slimnīcā.

Autoceļa Daugavpils-Baltkrievijas robeža 26.kilometrā pagaidām nenoskaidrota automašīna notrieca gājēju, 1944.gadā dzimušu vīrieti, un aizbrauca no notikuma vietas. Cietušais ar traumām nogādāts slimnīcā. Patlaban policijas darbinieki noskaidro transportlīdzekli un tā vadītāja personību.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 52 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 11 cilvēki. Rīgas reģionā reģistrētas 24avārijas, kurās cieta pieci cilvēki.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēja 25 transportlīdzekļu vadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. No tiem deviņi bija autovadītāji, 16 - velosipēdu un motorolleru vadītāji. Rīgas reģionā par braukšanu reibumā aizturēti 11 transportlīdzekļu vadītāji - četri autovadītāji un septiņi velosipēdu un motorolleru vadītāji.

Latvijā

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā, šodien tika atvērta bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas grāmata "Dzejas struktūras loģika un poētika latviešu dainās" angļu valodā, aģentūru LETA informēja Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtā. Grāmatu izdevusi izdevniecība "Pētergailis". Tās dizaina autors Ivo Grundulis, atbildīgā redaktore - Inguna Cepīte, redaktors - Kārlis Freibergs. Zinātniece, folkloras pētniece Vīķe-Freiberga savu 85 gadu jubileju atzīmēja, apgādā "Pētergailis" laižot klajā cikla "Trejādas saules" sējumu "Kosmoloģiskā saule" angļu valodā, lai ar latviešu dainām iepazīstinātu arī starptautisko auditoriju. Vīķe-Freiberga veikusi pētījumus par latviešu tautas dziesmu semiotiku, poētiku un struktūru. Šajā darbības posmā sagatavotas vai publicētas desmit grāmatas, ap 160 rakstu, monogrāfiju un grāmatu nodaļu, sniegtas vairāk nekā 250 runu un zinātniski referāti angļu, franču un latviešu valodā.