Labdari palīdz sākt skolas gaitas

© F64 Photo Agency

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, Neatkarīgā sadarbībā ar uzņēmumu Grand Credit lūkoja, kam varētu palīdzēt sākt skolas gaitas.

Laikraksts izraudzījās Jūrmalas pilsētas internātpamatskolu, un uzņēmums šo izvēli atbalstīja, dāvājot izglītības iestādei 1000 latu. Grand Credit arī turpmāk sola palīdzēt skolai, kurā mācās īpašie bērni.

Līdz skolas gada sākumam palikusi nedēļa, un Jūrmalas pilsētas internātpamatskolā vēl notiek dažādi remontdarbi gan klasēs, gan internāta istabiņās. Skolas direktors Indulis Skudra, izrādot savu saimniecību, stāsta par izdarīto un vēl ieplānoto: «Būtu jau labi, ja līdzekļus varētu ieguldīt tikai mācību procesa īstenošanai, tomēr gribas vidi sakārtot un padarīt to mūsdienīgāku, tāpēc ik gadu cenšamies pamatīgāk izremontēt kādu daļu telpu. Vajadzību gan ir daudz, jo skola izvietota trijās, savu laiku nokalpojušās ēkās, tāpēc nereti ir grūti izlemt, ko remontēt un ko – vēl atlikt.» Tāpēc esot liels gandarījums par jebkuru palīdzību skolai, kurā mācās nebūt ne tie turīgākie Jūrmalas bērni, kuriem ir arī vairāk vai mazāk nopietnas veselības problēmas. Tāpēc, uzzinot par dāvanu, skolas vadība lielāko akcentu likusi uz veselības uzlabošanu. «Nolēmām, ka vienā no svaigi izremontētajām telpām ierīkosim mūsu bērniem ar smagākajām diagnozēm speciālu, ar bumbiņām piepildītu baseinu, kurš ļoti palīdz atslābināties un mazināt stresu. Pašu baseinu jau bijām pasūtījuši, taču bumbiņām naudas pietrūka – kopumā vajadzīgas 3000 līdz 4000 bumbiņas, un tas maksā visai daudz. Tāpat nebija iegādāts nobraucamais dēlis, kas viens pats maksā 90 latus. Tagad varēsim daļu summas izmantot šim nolūkam, bet pārējo – sporta inventāra iegādei,» par dāvanas izlietojumu teic direktora vietniece saimniecības darbā Vija Jansone. Viņa paskaidro, ka skolas audzēkņi labprāt sporto un – pat ar atzīstamiem rezultātiem. Par to varot pārliecināties, redzot balvas direktora kabinetā. Īpaši iecienīts te esot futbols, tāpēc bumbas ātri vien nolietojas. Nu būs iespēja nopirkt vairākas futbolam un volejbolam, tāpat tiks nopirkts aprīkojums florbolam. Vaicāti par vislielākajām vajadzībām, abi skolas vadītāji nosauc: internāta istabiņas un skolas virtuve. Līdz šim pamatīgāk izremontēt izdevies tikai vienu no internāta telpām, bet – lai savestu kārtībā visas deviņas, vajadzīgi lieli līdzekļi. Tāpat gribētos nomainīt segumu pagalmā, bet arī tas šobrīd ir tikai sapnis.

Grand Credit, kas iepriekš akcijas Skolas soma ietvaros vairāk palīdzējis atsevišķām ģimenēm, šogad nolēmis atbalstīt kādu izglītības iestādi, lai atbalsts tiktu vairākiem bērniem uzreiz. Uzņēmuma pārstāvji Maksims Mališko un Jevgenijs Mihailovs, iepazīstoties ar skolu, apliecināja: var redzēt, ka skolas kolektīvs ne tikai gaida dāvanas, bet arī ļoti domā par attīstību un iespēju robežās remontē un attīsta mācību bāzi. Paticis, ka skola rūpējas gan par skolēnu izglītību, gan amata apguvi, lai skolas audzēkņi sameklētu darbu un spētu rast savu vietu sabiedrībā. «Redzēju, ka šeit cilvēki par saviem audzēkņiem rūpējas ar sirdi un dvēseli. Tas nav viegls darbs, par ko esam pārliecinājušies, sniedzot atbalstu bērnunamiem. Šādiem bērniem, kuriem ir lielas veselības problēmas, jo īpaši nepieciešama palīdzība, tāpēc arī mēs atsaucamies un ejam palīgā,» uzsvēra M. Mališko, piebilstot, ka viņš cerot: nākamajā sadarbības posmā uzņēmums varēs piešķirt naudu šai skolai ne tikai mācību līdzekļiem, bet arī telpu remontam.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)