"Liepājas metalurgs" iesniedzis tiesā tiesiskās aizsardzības procesa plānu

Šodien AS "Liepājas metalurgs" ir iesniegusi Liepājas tiesā tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plānu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

Liepājas tiesa ir pieņēmusi uzņēmuma TAP pasākumu plānu, ko ir izstrādājuši uzņēmuma speciālisti un kas ir saskaņots ar visiem nodrošinātajiem un vairāk nekā 55% nenodrošinātajiem kreditoriem, ka arī ar kreditoru kluba pieaicināto finanšu konsultantu "Prudentia Advisers", informē "Liepājas metalurgs".

Paredzēts, ka TAP administrators būs Haralds Velmers.

Šodien ir pēdējā diena, kad finanšu grūtībās nonākušās AS "Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plāns bija jāiesniedz Liepājas tiesā.

Kā ziņots, "Liepājas metalurgs" nonācis finanšu grūtībās, pārtraucis ražošanu, un patlaban tiek pilnveidots tā tiesiskās aizsardzības plāns. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit S.p.A." - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica "Liepājas metalurga" valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

Svarīgākais