Iedzīvotāji šogad aktīvāk ziņojuši KNAB par iespējamo korupciju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šogad sešos mēnešos saņēmis 588 privātpersonu iesniegumus par, iespējams, koruptīvu valsts amatpersonu rīcību. Pērn līdzīgā laika posmā saņemti 492 privātpersonu iesniegumi, liecina KNAB apkopotā informācija.

KNAB preses pārstāve Inta Šaboha aģentūrai LETA teica, ka KNAB rīcībā nav tādu socioloģisko aptauju vai pētījumu, kas skaidrotu, kāpēc iedzīvotāji ir sākuši aktīvāk ziņot par korupciju. Tomēr birojs pieļauj, ka šāda iedzīvotāju uzticēšanās un aktivitāte, sazinoties ar KNAB, izskaidrojama ar gada sākumā sekmīgi īstenoto sociālo kampaņu par korupciju veselības aprūpē, KNAB darbības atspoguļojumu plašsaziņas līdzekļos, priekšvēlēšanu aģitācijas periodu un tam sekojošajām pašvaldību vēlēšanām, kā arī iedzīvotāju uzticēšanos KNAB darbam kopumā.

Birojs aicina arī turpmāk cilvēkus vērsties KNAB.

Jau ziņots, ka šogad pirmajā pusgadā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā sākti 25 kriminālprocesi, kas ir par desmit lietām vairāk nekā pērn šādā laika posmā, liecina valdībā iesniegtais ziņojums par biroja darbību pirmajā pusgadā.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers šonedēļ norādījis, ka KNAB darbinieku savstarpējais konflikts pašreiz nekādā veidā nav ietekmējis iestādes darba rezultātus. "Lūdzu, nedramatizēsim situāciju! KNAB kā strādāja, tā arī strādā. Nekādas būtiskas izmaiņas biroja darba rezultātos un kvalitātē tas nav atstājis," sacīja Kalnmeiers.