Uz ES Apmācības misiju Mali pavadīs divus karavīrus

Aizsardzības ministrijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube pirmdien, 26.augustā, tiksies ar diviem karavīriem, kuri jau tuvākajā laikā nomainīs savus kolēģus Eiropas Savienības (ES) Apmācības misijā Mali, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Jau tradicionāli svinīgajā pavadīšanas ceremonijā karavīri no aizsardzības nozares vadības saņems ceļamaizi - Latvijas karogu un rudzu maizes klaipu.

Uzsākot dienestu militārajā apmācības misijā, karavīri nomainīs bruņoto spēku pārstāvjus, kuri Mali dien no 14.aprīļa - majoru Āri Zobenu un seržantu Egiju Rassu.

Eiropas Savienība Apmācības misiju Mali sāka šā gada 18.februārī. Misijas mērķis ir atbalstīt Mali bruņoto spēku apmācību un reorganizāciju.

7.martā Saeima apstiprināja lēmumu par Latvijas karavīru dalību Eiropas Savienības militārajā misijā, lai palīdzētu Mali bruņoto spēku apmācībā. Militārajā apmācības misijā piedalās divi Latvijas karavīri – virsnieks un instruktors, kuri Mali uzturas sešus mēnešus, līdz viņus nomaina nākamais sastāvs.

Apmācības misija ir paredzēta, lai palīdzētu uzlabot Mali bruņoto spēku militārās spējas, tādējādi sniedzot tiem iespēju civilo iestāžu pakļautībā atjaunot valsts teritoriālo integritāti.

Apmācības misijas personāls sniedz konsultācijas un militāru apmācību Mali bruņotajiem spēkiem, aptverot tādus jautājumus kā vadība un kontrole, loģistika un cilvēkresursi, kā arī starptautiskās humanitārās tiesības, civiliedzīvotāju aizsardzība un cilvēktiesības.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.