Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā

"Lux Express" vienu mēnesi bez maksas vedīs cilvēkus no Rīgas uz Liepāju

Baltijā lielākais starptautisko autobusu reisu operators "Lux Express", iebilstot pret esošo situāciju pasažieru pārvadājumu jomā Latvijā, no nākamās pirmdienas, 26.augusta, mēneša garumā ikvienam piedāvās bezmaksas braucienus ar autobusu no Rīgas uz Liepāju un atpakaļ.

Šodien, atklājot dāvanu kastes, kas nepilnas divas nedēļas atradās Stacijas laukumā, saturu, "Lux Express" valdes priekšsēdētājs Hanness Sārpū norādīja, ka esošais pasažieru pārvadājumu tirgus regulējums neveicina kvalitatīvu un mūsdienīgu pasažieru pārvadājumu jomas pakalpojumu attīstību.

"Esošais regulējums, kas nosaka, ka pasažieru pārvadājumu tirgus ir slēgts un valdības nepārtraukti dotē pārvadātājus, ir bezatbildīgs un var funkcionēt tikai īstermiņā. Neesošā konkurence pasažieru pārvadājumu sistēmā liedz cilvēkiem pieeju moderniem un augstas kvalitātes pakalpojumiem," sacīja Sārpū.

"Lux Express" vadītājs uzsver, ka starppilsētu pārvadājumu tirgum Latvijā vajadzētu tikt atvērtam un liberalizētam, vismaz maršrutos starp Latvijas lielākajām pilsētām. Tādējādi pārvadātājiem būtu iespēja piedāvāt dažādus produktus un pakalpojumu līmeņus. Viņš norāda, ka šāda pieeja tiek izmantota Skandināvijā, Vācijā un Igaunijā un tur arvien vairāk cilvēku izvēlas autobusu privātās automašīnas vietā izmaksu, augstā komforta un papildus ērtību dēļ.

"Iespējams, kā būtiskāko ieguvumu var minēt to, ka, atverot tirgu, valdībai vairs nebūtu jāsubsidē pasažieru pārvadātāji tik lielā apmērā, kā tas tiek darīts patlaban, un kas katru gadu izraisa plašas diskusijas. Sabiedriskajam transportam ir nepieciešams vairāk pasažieru, kas "izkāpj" no personīgajām automašīnām, nevis arvien pieaugošas valdības subsīdijas," piebilda Sārpū.

Uzņēmuma vadītājs norāda, ka, neskatoties uz to, ka "Lux Express" nemaz nevar piedāvāt savus pakalpojumus Latvijas iekšienē, valsts iedzīvotājiem ir jābūt iespējai pārliecināties par to, kādā kvalitātē pasažieru pārvadājumi varētu būt Latvijā un jau patlaban ir Ziemeļeiropā. Tādēļ gandrīz mēnesi, katru dienu, sākot no nākamās pirmdienas, jaunais "Lux Express" augstākās klases autobuss bez maksas vedīs Latvijas iedzīvotāju no Rīgas uz Liepāju un atpakaļ.

Lai iegūtu garantētu bezmaksas vietu autobusā, ikviens var piedalīties "Autobusa sēdvietu minēšanas spēlē" vietnē "www.atklajdavanu.lv". Vienlaikus akcijas organizētāji uzsver - ja kādā no reisiem būs brīvas sēdvietas, uz tām 48 stundas iepriekš varēs pieteikties visi "Lux Express" sociālā tīkla "Facebook" lapas fani "facebook.com/luxfans".

Kā ziņots, Baltijas pasažieru pārvadājumu uzņēmums "Lux Express" 2012.gadā pārvadāja par 76 000 jeb 14% vairāk pasažieru nekā 2011.gadā. Kopā 2012.gadā uzņēmums pārvadājis 650 000 pasažieru.

"Lux Express Group" ir starptautisks pasažieru pārvadājumu uzņēmums, kas darbojas Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā un Krievijā. "Lux Express Group" nodrošina biznesa klases ceļošanas pakalpojumus ar "Lux Express" zīmola autobusiem, kā arī ceļošanu par pieejamām cenām ar zemo cenu autobusu līniju "Simple Express". "Lux Express Latvija" īpašnieks ir Igaunijā reģistrēta kompānija "Lux Express Estonia".