Valmiera gatavojas Ziedu svētkiem

Valmieras ziedu saloni gatavojas 10. Ziedu svētkiem pilsētā, kas būs veltījums Valmierai 730 gadu jubilejā. No 30.augusta teritorijā no Valmieras muzeja līdz Valmieras Kultūras centram uzziedēs krāšņas ziedu kompozīcijas.

Māksliniece Inta Skrastiņa stāsta, ka ziedu salonu floristi varēs radoši izpausties, veidojot savu veltījumu pilsētai, tās iedzīvotājiem, viesiem un, protams, skolēniem, uzsākot skolas gaitas.

Ziedu veikala "Amarillis" vadītāja Lana Blūma pastāstīja, ka viņu ziedu kompozīcija būs filozofiski saistīta ar Imanta Ziedoņa daiļdarbiem, savukārt Līga Borisenoka, veidojot dāvanu svētkos, iedvesmojusies no Gaujas.

Šogad Ziedu svētkos piedalīsies saloni "Vētras", "Amarillis", "Alpīnija", "Rēzija", "Amilano", "Līgas floristika", kā arī Baibas Grīnbergas floristikas meistardarbnīca, SIA "Valmieras namsaimnieks" un Valmieras muzejs.

Liels paldies dāliju audzētājām Maijai Breikšai un Ritai Zaļais par dāvinātajiem ziediem pilsētas izdaiļošanai.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais