Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Nītaurē vīrietis ierauga lāci

Aptuveni trīs kilometrus no Nītaures centra mednieks Dainis Mūrnieks pagājušās piektdienas vakarā pļavā redzējis pieaugušu lāci, ziņo laikraksts "Druva".

Biedrības "Nītaures Mednieku klubs" valdes loceklis un mednieks Dainis Mūrnieks  neslēpj satraukumu, ar kādu nācās apjaust, ka no meža iznākušais dzīvnieks nav vis mežakuilis, bet gan lācis, aptuveni 150 līdz 200 kilogramus smags.

"Jau grasījos doties mājup no medībām, kad ar lielu troksni no meža pļaviņā izgāzās lācis. Liels bija mans pārsteigums, apjaušot, ka tas nav vis kāds cits meža zvērs, bet tieši lācis. Dzīvnieks ar ķepām braucīja degunu, ap kuru bija salipuši knišļi. Lācis, aizņemts ar nebūšanām ap savu degunu, pamazām tuvojās man," atminas mednieks, kuram meža zvērs pietuvojās apmēram 100 metru tuvumā.

"Ar lāci savvaļā sastapos pirmo reizi. Zinu, ka pirms 15 gadiem Zaubes pagasta teritorijā mednieki ziemā bija uzgājuši virsū lāča migai. Vēl pāris reižu daudzo gadu laikā ir tikušas manītas pēdas. Ir skaidrs, ka redzēt lāci mūsu mežos ir retums, taču nav arī tā, ka šo dzīvnieku pie mums nebūtu. Mednieki no Mālpils puses stāstīja, ka viņu teritorijā mitinās lācene ar diviem lācēniem," saka pieredzējušais mednieks un aicina Nītaures un Zaubes pagasta puses ļaudis, kas dodas mežā ogot un sēņot, būt uzmanīgiem un piesardzīgiem. Mednieks norāda - galvenais, dzīvnieku nepārsteigt nesagatavotu un nenobaidīt. Saglabājot mieru un vēsu prātu, no dzīvnieka vajag attālināties.