Meklēšanā izsludināts vīrietis "iekrīt" dēļ pārdroša lūguma pēc oficiālas caurlaides

Vakar Viļakas pārvaldes Pededzes robežapsardzības nodaļā tika aizturēts kāds policijas meklēšanā esošs vīrietis, kurš oficiāli vēlējās saņemt speciālo caurlaidi, lai uzturētos pierobežas joslā.

Valsts robežsardzes (VRS) preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka norāda, ka 20.augustā Pededzes robežapsardzības nodaļā personīgi ieradās kāds 1989.gadā dzimis Latvijas pilsonis, kurš vērsās pie robežsargiem ar iesniegumu, lai saņemtu speciālo caurlaidi, kas viņam ļautu uzturēties pierobežas joslā.

Pārbaudot personas datus VRS pieejamajās datubāzēs, atklājās, ka vīrietis atrodas policijas meklēšanā, turklāt viņam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Meklēšanā esošo vīrieti robežsargi aizturēja un nodeva Alūksnes policistiem.

Latvijā

Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem vienojusies par kompromisu nākamgad palielināt "Studētgoda" stipendiju no 175 uz 180 eiro, palielinot arī stipendijas pretendentu maksimālo ienākumu slieksni, aģentūrai LETA pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Tīna Circene.

Svarīgākais