Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Ventspilī notiks Latvijas nūjošanas festivāls

© f64

Jau šo sestdien aktīvā dzīvesveida piekritēji Ventspilī pulcēsies uz Latvijas 4. nūjošanas festivālu. Tajā aicināts piedalīties ikviens.

Lai būtu atraktīvāk un jautrāk, festivāla dalībnieki tiek aicināti tērpties 80. gadu stila sporta tērpos, jo šogad aprit 25 gadi, kopš 1988. gadā uzņemta senākā zināmā nūjošanas fotogrāfija. 80. gadu stilā tērptie nūjotāji tiks aicināti uz tērpu parādi, lai citiem demonstrētu savu tolaiku sporta modes garšu un pretendētu uz stilīgāko 80. gadu nūjotāju balvām.

Nūjotāji festivālā varēs veikt distances 5,3 vai 10,6 kilometru garumā. Katram dalībniekam būs čips, lai varētu uzzināt savu laiku. Notiks arī sacensības Super sprints – 200 metru nūjošanā pret kalnu. Katrs finišētājs saņems hūti un īpašu festivāla nozīmīti. Tāpat katras distances ātrākie saņems īpašas balvas, kā arī starp dalībniekiem izlozēs 15 balvu no pasākuma organizatoriem. Nūjotājus trasē sagaidīs dažādi muzikāli pārsteigumi, bet īpašie viesi būs grupa Credo. Trasē iztērēto enerģiju nūjotāji varēs atjaunot, baudot spēcinošu zupu un lielo festivāla kūku.

Nūjošanas svētkus ar nepacietību gaida daudzi entuziasti, kuri nūjošanu izvēlējušies par savu aktīvo brīvā laika pavadīšanas veidu. Nūjotāja Iveta Bonoparte, gatavojoties festivālam, kopā ar domubiedriem uz treniņiem dodas divas reizes nedēļā, kuros tiek nonūjotas sešu līdz astoņu kilometru garas distances. Iveta ar nūjošanu ir aizrāvusies trīs gadus un nūjošanas festivālā piedalījusies arī iepriekš. Pēc viņas teiktā, festivāls ir brīnišķīgs pasākums, kurā tiek piedzīvota kopības sajūta, līdzjutēju atbalsts un kas dod patīkamu noskaņojumu un gandarījumu par distances pievārēšanu. Rezultātam šajā gadījumā neesot nozīmes, galvenais ir piedalīties un izbaudīt svētku sajūtu, saka Iveta.

Kā parasti festivālā piedalīsies arī kupla Ventspils domes komanda pilsētas mēra Aivara Lemberga vadībā. Jāpiebilst, ka arī lielākie kolektīvi saņemšot pārsteiguma balvas.

Pieteikšanās notiek mājaslapā www.nujosanasfestivals.lv. Sacensību dienā nūjas varēs arī iznomāt.