Veselības inspekcija neiesaka peldēties Lucavsalas peldvietā

© F64 Photo Agency

Veselības inspekcija (VI) tuvākās divas nedēļas neiesaka peldēties Lucavsalas peldvietā.

Kā aģentūru LETA informēja VI Komunikācijas nodaļas vadītāja, VI ir saņēmusi informāciju no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) par enterovīrusa izdalīšanos no peldūdens parauga Lucavsalas peldvietā, tāpēc līdz atkārtotu peldūdens paraugu testēšanas rezultātu noskaidrošanai peldēties tajā nav ieteicams.

Peldvietu ūdens virusoloģisko pārbaudi SPKC veica epidemioloģiskās izmeklēšanas laikā šā gada 24.jūlijā, saistībā ar serozo meningītu skaita pieaugumu vairākās slimnieku norādītajās Rīgas peldvietās. Kā norāda speciālisti, lai arī iespējamība inficēties peldoties ir mazāka nekā citos veidos, piemēram, tiešo kontaktu ceļā ar sadzīves priekšmetiem, peldēšanās piesārņotās ūdenstilpēs var būt viens no inficēšanās ceļiem.

Pēdējie peldūdens monitoringa rezultāti 5.augustā, kā arī testēšanas rezultāti visas peldsezonas laikā nenorāda uz paaugstināta piesārņojuma esamību Lucavsalas peldvietā, līdz ar to enterovīrusa klātbūtnei Daugavas ūdenī, visticamāk, ir gadījuma raksturs, pieļauj VI.

Atkārtotus paraugus peldūdens kvalitātes dinamikas novērošanai VI ņem šodien, un rezultāti būs zināmi divu nedēļu laikā.

Plašāka informācija par peldūdens monitoringu un oficiālo peldvietu sarakstu, arī kartes veidā, atrodama VI mājaslapā "www.vi.gov.lv".