Puse iedzīvotāju neatbalsta sociālās apdrošināšanas iemaksu likmes samazināšanu IIN vietā

Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju neatbalsta sociālās apdrošināšanas iemaksu likmes samazināšanu iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) vietā, liecina pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT augustā veiktais pētījums

.Kā ziņots, Finanšu ministrija (FM) ir izstrādājusi un ministriem prezentējusi jaunu piedāvājumu darbaspēka nodokļu mazināšanai. FM piedāvājums ietver trīs scenārijus. Tie visi paredz nākamgad saglabāt IIN likmi pašreizējā līmenī - 24%, bet samazināt darba ņēmēja valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmi.

Aptaujā secināts, ka 19% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju noteikti neatbalsta šādu soli, bet 34% to drīzāk neatbalsta.

Tikai 21% iedzīvotāju atbalsta sociālas apdrošināšanas iemaksu likmes samazināšanu IIN vietā - 6% noteikti atbalsta, bet 15% atbildējuši, ka drīzāk atbalsta.

Savukārt ceturtajai daļai jeb 26% iedzīvotāju nav konkrētas atbildes uz šo jautājumu.

Aptauja tika veikta laikā no 13.augusta līdz 15.augustam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 700 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Latvijā

Kamēr Rīgā politiķi sirdīgi diskutē par nākamā gada valsts budžeta izdevumu daļu, tikmēr Limbažos pašvaldība meklē veiksmīgāko modeli sadarbībai ar uzņēmējiem, gatavojas Nēģu dienai Salacgrīvā un prāto, vai nepārdēvēt vēsturiskās ēkas un vietas senajos vārdos, tostarp vecpilsētu, kas Hanzas savienības laikos dēvēta par Lemiseli.

Svarīgākais