Latvijas Banka iegādāsies banknošu apstrādes sistēmas

Latvijas Banka izraudzījusies uzņēmumu, kas nodrošinās banknošu apstrādes sistēmu piegādi un banknošu apstrādes sistēmu adaptāciju.

Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētajā paziņojumā norādīts, ka sarunu procedūrā bez konkursa izsludināšanas šī pakalpojuma nodrošināšanai izraudzīts uzņēmums "Giesecke and Devrient Gmbh", kas banknošu apstrādes sistēmu piegādi un banknošu apstrādes sistēmu adaptāciju nodrošinās par 483 339,39 latiem bez pievienotās vērtības nodokļa.

Uzņēmums izraudzīts sarunu procedūras ceļā, jo nepieciešamo pakalpojumu var nodrošināt tikai viens konkrēts pretendents.

Vācijā bāzētais uzņēmums "Giesecke and Devrient Gmbh" attīsta, ražo un tirgo produktus un risinājumus maksājumiem, drošiem sakariem un identitātes pārvaldībai. Grupas klienti ir centrālās bankas, komercbankas, bezvadu sakaru nodrošinātāji, valdības un citi. Uzņēmumam ir vairāk nekā 160 gadu sena darbības vēsture, un tas sākotnēji specializējās banknošu drukāšanā, kā arī piegādāja iekārtas banknošu apstrādei. Laika gaitā uzņēmums sāka piedāvāt arī citus drošības tehnoloģiju risinājumus tādās jomās kā viedkartes, elektroniskie maksājumi, interneta drošība, drošības risinājumi mobilajām tehnoloģijām un citi.

Svarīgākais