"Rīgas ūdens" ugunsgrēkā sadeguši veci arhīvi

Vakar notikušajā ugunsgrēkā "Rīgas ūdens" administratīvajā ēkā bojā gājuši desmitiem gadu veci arhīvi, pētījumi un pēdējās dienās saņemtie iedzīvotāju iesniegumi un citi dokumenti, kas vēl nebija digitalizēti,vēsta Latvijas Radio.

Paredzams, ka uzņēmuma divas nodaļas turpmāk atradīsies uzņēmuma galvenajā ēkā Brīvības ielā. Savukārt Rīgas domes Mājokļu un vides departaments izsaka cerību, ka ugunsgrēks neizjauks ierasto darba grafiku. 

Tikmēr ugunsdzēsēji norāda, ka ugunsgrēka likvidēšanas rezultātā pusei degušās ēkas vairs nav jumta un telpu atjaunošana būs darbietilpīga.

 Kā apstiprinājuši "Rīgas ūdens" pārstāvji, piektdienas rītā uz jumta, kur izcēlies ugunsgrēks, notikuši remonta darbi. Tomēr galīgie ugunsgrēka cēloņi vēl nav zināmi.

Ugunsgrēka likvidēšanas rezultātā pusei degušās ēkas vairs nav jumta. Ugunsdzēsēji norāda telpu atjaunošana būs darbietilpīga. Kopējā degšanas platība ēkā bija 650 kvadrātmetri bēniņu telpā un uz jumta. Dzēšanas laikā, ūdens noplūdis arī pirmajā stāvā.

Ugunsgrēkā, visticamāk, gāja bojā gadu desmitiem Rīgas domes mājokļu un vides departamenta pilsētvides pārvaldes veidoti arhīvi, pētījumi. Samirkuši arī pēdējās dienās saņemtie iedzīvotāju iesniegumi un citi dokumenti, kas vēl nebija digitalizēti.

Mājokļu un vides departamenta vides pārvalde pārliecināta, ka lielākajā daļā dokumentu iesniedzēju vārdi uz papīriem būs salasāmi. Taču drošības labad aicina visus, kuri pēdējās nedēļas laikā vērsušies vides pārvadē ar jebkādiem dokumentiem, izdarīt to atkārtoti. Tuvākajā laikā vides pārvaldes darba vieta būs iestādes galvenajā ēka Brīvības ielā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais