Rīgā avārijā smagi cietis motociklists

Vakar Rīgā pēc sadursmes ar vieglo automašīnu smagi cieta kāds 19 gadus vecs motocikla vadītājs.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka Valdeķu ielā sadūrās automašīna "Volvo S60", kuru vadīja 1968.gadā dzimis vīrietis, un motocikls "Yamaha", kuru vadīja 1994.gadā dzimis jaunietis. Cietušais motociklists nogādāts slimnīcas reanimācijas nodaļā ar diagnozi politrauma.

Savukārt Rīgā, Uzvaras bulvārī, tramvaja pieturā "Valguma iela", pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ 1958.gadā dzimusi sieviete pakļuva zem tramvaja. Sieviete ar smagām traumām un alkohola reibumā nogādāta slimnīcā.

Kā LETA jau ziņoja, pie Iecavas, autoceļa Rīga-Bauska 38.kilometrā, kravas automašīna "Renault 420" notrieca 1971.gadā dzimušu velosipēdistu, kurš bija izbraucis no mazāk svarīga ceļa. Cietušais velosipēdists nomira Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnā pa ceļam uz slimnīcu.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 67 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 15 cilvēki un viens cilvēks gājis bojā. Rīgas reģionā reģistrētas 34 avārijas, kurās cieta deviņi cilvēki.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēja 24 transportlīdzekļu vadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. No tiem 11 bija autovadītāji, 13 - velosipēdu un motorolleru vadītāji. Rīgas reģionā par braukšanu reibumā aizturēti astoņi transportlīdzekļu vadītāji - trīs autovadītāji un pieci velosipēdu un motorolleru vadītāji.

Latvijā

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā, šodien tika atvērta bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas grāmata "Dzejas struktūras loģika un poētika latviešu dainās" angļu valodā, aģentūru LETA informēja Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtā. Grāmatu izdevusi izdevniecība "Pētergailis". Tās dizaina autors Ivo Grundulis, atbildīgā redaktore - Inguna Cepīte, redaktors - Kārlis Freibergs. Zinātniece, folkloras pētniece Vīķe-Freiberga savu 85 gadu jubileju atzīmēja, apgādā "Pētergailis" laižot klajā cikla "Trejādas saules" sējumu "Kosmoloģiskā saule" angļu valodā, lai ar latviešu dainām iepazīstinātu arī starptautisko auditoriju. Vīķe-Freiberga veikusi pētījumus par latviešu tautas dziesmu semiotiku, poētiku un struktūru. Šajā darbības posmā sagatavotas vai publicētas desmit grāmatas, ap 160 rakstu, monogrāfiju un grāmatu nodaļu, sniegtas vairāk nekā 250 runu un zinātniski referāti angļu, franču un latviešu valodā.