Ārlietu ministrija iesaka nedoties uz Ēģipti

Ārlietu ministrija pauž dziļu satraukumu saistībā ar situācijas saasināšanos Ēģiptē. Šorīt Ēģiptes varas iestādes uzsāka protestējošo demonstrantu izklīdināšanu Kairā, kā rezultātā ir bojāgājušie un ievainotie.

Ārlietu ministrija kopā ar starptautisko sabiedrību atkārtoti aicina atturēties no spēka izmantošanas, lai izvairītos no situācijas tālākas pasliktināšanās, un rast risinājumu sarunu ceļā.

Ņemot vērā pašreizējo iekšpolitisko un drošības situāciju, Ārlietu ministrija stingri iesaka nedoties uz Ēģipti. Ceļošana pa valsti, īpaši uz Aleksandriju un Kairu, ir bīstama. Ceļotājus, kuri jau atrodas Sarkanās jūras kūrortos, aicina uzturēties kūrortos un neceļot pārējā valsts teritorijā.

Ārlietu ministrija  aicina neapmeklēt citas Ēģiptes lielākās pilsētas pie Suecas kanāla, Nīlas un Sīnāja pussalas ziemeļdaļu, kā arī atturēties no ceļojumiem valsts teritorijā diennakts tumšajā laikā, īpaši Sīnāja pussalā, un izvairīties no vietām, kurās pulcējas liels skaits cilvēku.

Ceļotājus, kuri jau atrodas Ēģiptē, ministrija aicina sekot līdzi jaunākajai informācijai Ārlietu ministrijas mājas lapā un plašsaziņas līdzekļos, kā arī reģistrēties Konsulārajā reģistrā kr.am.gov.lv.

Nepieciešamības gadījumā Latvijas Republikas valstspiederīgie var sazināties ar Latvijas Republikas vēstniecību Kairā pa tālruni ārkārtas situācijām: + 201006034488; + 201000939919, vai Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26 33 77 11 vai e-pastu: palidziba@mfa.gov.lv

Svarīgākais