Raiskumā plosījies virpuļviesulis

Otrdienas pēcpusdienā Pārgaujas novada Raiskumā plosījies virpuļviesulis, kas nodarījis ievērojamus postījumus kokiem un arī atsevišķām Raiskuma pagasta ēkām, aģentūru LETA informēja Pārgaujas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanta Vaido-Zālīte.

Pēc viņas teiktā, Raiskuma centrā nogāzti aptuveni divdesmit koki, no kuriem astoņi atradās Raiskuma parkā, vairāki koki krituši pie Raiskuma ezera, viens koks uzgāzies uz ceļa braucamās daļas, divi koki uzkrituši veikalam, vairāku ēku jumtiem norauts šīferis, vairākas āra tualetes iepūstas dīķos, kā arī nodarīti postījumi privātmāju apstādījumiem.

Kā stāstījuši aculiecinieki, vēja virpulis liecis kokus no vienas puses uz otru, līdz beidzot tie nolūzuši. Lapas un putekļi esot uzgriezti pat 50 metru augstumā, savukārt saimniecības ēku durvis, kas atstutētas ar dzelzs stieni no iekšpuses, atspiestas un deformētas.

Pārgaujas novada pašvaldības komunālās saimniecības darbinieki vakar pēcpusdienā atbrīvojuši ceļu braucamās daļas no sakritušajiem kokiem un to zariem. Pēc Vaido-Zālītes sacītā, seku likvidēšanas darbi turpinās vēl šobrīd.