KNAB priekšnieks ierosina disciplinārlietu pret Strīķi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks ierosinājis disciplinārlietu pret savu vietnieci Jutu Strīķi, liecina paziņojums KNAB mājaslapā.

Disciplinārlieta ierosināta par rīcību, pildot KNAB priekšnieka pienākumus no 1.jūlija līdz 7.jūlijam un no 22.jūlija līdz 30.jūlijam un atceļot KNAB priekšnieka 27.jūnija rīkojumu, ar kuru izbeigtas darba tiesiskās attiecības pārbaudes laikā ar KNAB galveno speciālisti un 27.jūnija rīkojumu, ar kuru Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai piemērots disciplinārsods. Tāpat disciplinārlieta ierosināta par rīkojumu ar kuru darbā pieņemta izmeklētāja.

Streļčenoks uzskata, ka Strīķe veikusi darbības, kas liecina par iespējamu amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu, tādējādi veicot darbības pretēji iestādes interesēm, nav ievērojusi darba tiesisko attiecību reglamentējošos normatīvos aktus un valsts pārvaldes procesus reglamentējošos normatīvos aktus.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisijai uzdots veikt disciplinārlietas izmeklēšanu un sagatavot slēdzienu līdz 13.septembrim.

Komisija, ja nepieciešams, dalībai disciplinārkomisijā var pieaicināt citus speciālistus un ekspertus valsts pārvaldes jomā.