Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju neatbalsta cūku žoga celtniecību

Piektā daļa (22%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem atbalsta žoga celšanu gar Krievijas un Baltkrievijas robežām, lai ierobežotu Āfrikas cūku mēra izplatību (6% - noteikti jā; 16% - drīzāk jā).

Salīdzinoši biežāk starp žoga celšanas atbalstītājiem ir ekonomiski aktīvie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kā arī latvieši. To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, augusta sākumā veiktais pētījums.

Tomēr lielākā daļa (60%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju neatbalsta žoga celšanu gar Krievijas un Baltkrievijas robežām, lai ierobežotu Āfrikas cūku mēra izplatību (29% - drīzāk nē; 31% - noteikti nē). Salīdzinoši biežāk starp žoga celšanas neatbalstītājiem ir iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 55 gadiem, cittautieši un nepilsoņi.

Piektajai daļai (18%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju nav konkrētas atbildes uz šo jautājumu.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais