Negadījums TEC-1, iespējams, saistīts ar darbinieku nedrošu rīcību

© F64 Photo Agency

Smagais negadījums Rīgas TEC-1 teritorijā, kurā pagājušajā nedēļā smagi cieta kāds "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Latvijas elektriskie tīkli" darbinieks, iespējams, saistīts ar darbinieku nedrošu rīcību, šodien intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts Darba inspekcijas (VDI) Reģionālās valsts darba inspekcijas vadītāja Baiba Puķukalne.

Pēc Puķukalnes teiktā, DI izmeklēšanu vēl turpina, lai noskaidrotu vai darbinieki bija pienācīgi apmācīti.

Kā ziņots, Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar smago negadījumu Rīgas TEC-1 teritorijā pēc Krimināllikuma nodaļas par iespējamu noziegumu pret personas veselību. Kriminālprocesa gaitā noskaidros negadījuma cēloņus un citus apstākļus.

Jau ziņots, ka elektrības padeves traucējumi Rīgā pagājušajā trešdienā bijuši saistīti ar negadījumu Rīgas TEC-1 teritorijā, kurā smagi cietis "Latvijas elektrisko tīklu" darbinieks.

Kā iepriekš skaidroja AS "Latvenergo" komunikāciju direktors Andris Siksnis, negadījums noticis 110 kilovoltu augstsprieguma apakšstacijā, kas atrodas TEC-1 teritorijā. Siksnis noliedza publiskajā telpā izskanējušo informāciju, ka TEC-1 noticis sprādziens, jo elektrības izlādi, kas rada troksni, nevarot definēt kā sprādzienu.

Negadījumā cieta aptuveni 56 gadus vecs vīrietis ar 40 gadu darba stāžu, kuram konstatēti nopietni ķermeņa apdegumi, un viņš smagā stāvoklī tika nogādāts Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS).

Svarīgākais