Lauksaimniekiem piešķir nākamos 30 litrus bezakcīzes dīzeļdegvielas

Lauku atbalsta dienests (LAD) lauksaimniecības produkcijas ražotājiem ir piešķīris nākamo no akcīzes nodokļa atbrīvoto dīzeļdegvielas apjomu - 30 litrus par vienu atbilstošās platības hektāru, liecina LAD paziņojums.

Līdz ar to patlaban kopā ir piešķirti 80 litri dīzeļdegvielas par vienu atbilstošās platības hektāru.

Par atlikušā dīzeļdegvielas daudzuma piešķiršanu LAD lēmumu pieņems līdz 2013.gada 30.oktobrim. Lauksaimnieki par to tiks informēti.

Degvielu ar akcīzes nodokļa atbrīvojumu var iegādāties no tirgotājiem, kuri reģistrējušies šādas degvielas tirdzniecībai. Saraksts ar degvielas tirgotājiem regulāri tiek aktualizēts un publicēts LAD mājaslapas "www.lad.gov.lv" sadaļā "Akcīzes degviela".

LAD atgādina, ka atbrīvojumu degvielas iegādei piešķir par tādas lauksaimniecībā izmantojamās zemes platības apstrādāšanu, kura attiecīgajā gadā ir deklarēta un apstiprināta vienotā platības maksājuma saņemšanai, kā arī par zemes platības apstrādi zem zivju dīķiem, kur audzē zivis vismaz 20 hektāru platībā, par kuriem ieņēmumi no lauksaimnieciskās ražošanas vai akvakultūras produkcijas ražošanas ir vismaz 200 latu no hektāra. Šajā aprēķinā nav iekļauts saņemtais valsts un Eiropas Savienības atbalsts.

Svarīgākais