Ģenerālprokuratūra prasa valsts tiesības uz "Dižģimenes" prezidenta Martinsona mantoto īpašumu Rīgā

Ģenerālprokuratūra Rīgas apgabaltiesā valsts interesēs cēlusi prasību pret asociācijas "Dižģimene" prezidentu, kādreizējās Demokrātu partijas Senāta priekšsēdi un 13 bērnu tēvu Marģeru Martinsonu un vēl vairākām fiziskām personām par īpašuma tiesībām uz vairākiem dzīvokļu īpašumiem Rīgā, Auces ielā 3.

Prasība šā gada februārī celta Būvniecības un enerģētikas un mājokļu aģentūras interesēs, tā vērsta pret Martinsonu, Laimu Martinsoni, Andri Gruzdiņu, Arčilu Vardidzi, Almaru Bižanovu, Arinu Baļburovu. Prasībā lūgts atzīt valsts īpašuma tiesības, kā arī dzēst zemesgrāmatu nodalījuma ierakstus par tagadējo īpašnieku tiesībām.

Kā aģentūru LETA informēja tiesas preses sekretāre Inese Auniņa, prasība pamatota ar Augstākās tiesas Senāta 2008.gada februāra spriedumu, ar kuru apliecināta Martinsona īpašuma tiesību atcelšana uz īpašumu Auces ielā 3.

Kā stāstīja Auniņa, Martinsons savulaik īpašumu mantojis, taču līdz galam neesot nokārtojis visas nepieciešamās formalitātes, tādēļ viņa tiesības apstrīdētas un vēlāk ar tiesas spriedumu atceltas.

Savukārt pārējās fiziskās personas, kas kopā ar Martinsonu ir atbildētāju statusā Ģenerālprokuratūras prasības lietā, dzīvokļus no Martinsona nopirkušas. Tāpat lietā trešo personu statusā pieaicinātas personas, kam īpašums izīrēts tālāk, atzīmēja Auniņa.

Rīgas apgabaltiesa prasību pēc būtības plānojusi izskatīt 2010.gada 6.septembrī plkst.10.