Saistībā ar karstumu mediķiem pagaidām darba apjoms nav palielinājies

© Scanpix

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem šodien vēl nav nācies saskarties ar svelmes upuriem, kas būtu cietuši no pārkaršanas, guvuši traumas vai veselības traucējumus, neapdomīgi peldoties, aģentūrai LETA pastāstīja NMPD pārstāve Inga Vītola.

Vītola gan piebilda, ka situācija līdz vakaram var mainīties, jo nereti cilvēkiem kļūst slikti dienas beigās pēc ilgstošas uzturēšanās karstumā.

Oficiālā statistika par šodien saņemtajiem izsaukumiem tiks apkopota rīt pēc plkst.9.

LETA jau ziņoja, ka karstais laiks Latvijā turpinās arī šodien un sinoptiķi brīdina par stipru svelmi. Šodien līdz pusdienlaikam daudzviet Latvijā gaisa temperatūra pakāpusies virs plus 30 grādiem, pārspējot 8.augusta vēsturisko rekordu.

Gaiss Dobelē iesilis līdz plus 34,1 grādam, pārspējot 2010.gada plus 33,1 grādu. Arī daudzās novērojumu stacijās šodien līdz plkst.15 pārspēti gaisa temperatūras rekordi, piemēram, jauni rekordi sasniegti Liepājā, Jelgavā, Bauskā, Rūjienā, Priekuļos, Skrīveros, Rēzeknē un arī Rīgā, kur gaiss iesilis līdz plus 31,8 grādiem.

Gaisa temperatūra vēl vietām var paaugstināties - kopējie dati par šīs dienas gaisa temperatūras rekordiem būs pieejami vēlāk.

Dažviet spēcīgs karstums līdz plus 27, plus 31 grādam saglabāsies vēl arī 9.augustā.

NMPD mediķi aicina iedzīvotājus pēc iespējas mazāk uzturēties saulē dienas viskarstākajā periodā no plkst.11 līdz 15, izvēlēties atbilstošu apģērbu, uzņemt pietiekamā daudzumā šķidrumu un saudzēt bērnu veselību.

Kā ziņots, vakar mediķi steigušies palīdzēt deviņiem cilvēkiem, kuriem karstā laika dēļ pasliktinājusies veselība. Pieciem no šiem cilvēkiem palīdzība sniegta uz vietas, bet četri nogādāti ārstniecības iestādē tālākiem izmeklējumiem un, iespējams, ārstēšanai slimnīc