Prasa atbrīvot no amata Ingrīdu Circeni un Rinaldu Muciņu

Latvijas un Baltijas valstu dermatovenerologu asociāciju prezidents Andris Rubins nosūtījis vēstuli Ministru prezidentam un Saeimas deputātiem, aicinot atbrīvot no amata veselības ministri Ingrīdu Circeni (V) un Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāru Rinaldu Muciņu.

VM šādu vēstuli nav saņēmusi, tāpēc Rubina prasību šobrīd nekomentē. Tikmēr Rubins aģentūrai LETA apgalvoja, ka vēstule tuvāko dienu laikā tiks nosūtīta arī veselības ministrei.

"Aicinu Jūs izvērtēt veselības ministres Circenes un Veselības ministrijas valsts sekretāra Rinalda Muciņa neproduktīvo darbu un atbrīvot viņus no ieņemamajiem amatiem kā nespējīgus vadīt Veselības ministriju. Es uzskatu, ka Circenes un Muciņa vadībā, kuri ministriju vada jau daudzus gadus, ar katru dienu pasliktinās iedzīvotāju medicīniskā aprūpe un apgāde ar medikamentiem un medicīnas pakalpojumiem," vēstulē pauž Rubins.

Mediķis uzskata, ka VM pašreizējās vadības paspārnē Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā un Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā valda liels nesaimnieciskums un izšķērdība. Šāda situācija, viņaprāt, ir arī Rīgas Stradiņa universitātē.

"Es uzskatu, ka ministrija bez pamatojuma ir izdalījusi miljoniem latu savas pakļautības iestādēm, nekontrolējot to izlietojumu. Salīdzinot ar Eiropas Savienības valstīm, nepamatots ir gultu skaita sadalījums pa specialitātēm un nesamērīgs ir gultas dienas ilgums slimniekiem atsevišķās specialitātes, kā rezultātā tiek izšķiesti miljoniem budžeta līdzekļu," norāda mediķis.

Viņaprāt, tāpat nav pieņemams, ka slimnīcu valdes un atsevišķi ierēdņi tiek iecelti, nerīkojot atklātus konkursus.

Rubins domā, ka par ministrijas vadības bezatbildību un bezspēcību liecina arī nesen notikušais ugunsgrēks Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, jo neesot ievēroti drošības noteikumi, par kuriem ir atbildīga gan slimnīcas valde, gan VM.

"Es uzskatu, ka nekavējoties ir jāatbrīvo ministre Circene un valsts sekretārs Muciņš no ieņemamajiem amatiem, kamēr vēl pilnībā nav sagrauta Latvijas medicīna," izsakās Rubins.

Svarīgākais