Balvos un Gulbenē atklātas renovētās slimnīcas

© publicitātes /balvi.lv

Šodien, 7.augustā, pēc vērienīgas renovācijas, kas izmaksājusi 2, 5 miljonus latu atklātas Balvu un Gulbenes reģionālās slimnīcas.

2 miljoni latu ir ERAF finansējums.Šis ir vērienīgākais projekts abu slimnīcu vēsturē pēdējo 25 gadu laikā. Tā rezultātā sakārtota slimnīcu infrastruktūra un vide, kā arī pilnveidota abu slimnīcu veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāte un pieejamība reģionā,informē slimnīcu pārstāve Maija Dulle-Sūniņa.

Balvos izveidota mūsdienu prasībām atbilstoša operāciju zāle, kā arī atsevišķa zāle ginekoloģijas nodaļā manipulāciju veikšanai. Domājot par ārstu un pacientu ērtību, plānots pilnveidot vidi, lai pacientiem būtu ērtāk apmeklēt palīgkabinetus - ultrasonogrāfijas, elektrokardiogrammas, radioloģijas izmeklējumus.Uz jaunajām telpām drīzumā pārcelsies arī fizioterapeits, tur būs plaša nodarbību zāle un fizikālās medicīnas kabinets.

Savukārt renovētajās telpās Gulbenes slimnīcā jau izvietotas aprūpes un dienas stacionāra nodaļas, kā arī Steidzamās medicīniskās palīdzības punkts.  Papildus tam renovācijas darbu laikā sakārtota vide pacientiem - no jauna uzcelta piebūve, kas nodrošina pieejamību pacientiem ar ierobežotām funkcionālām spējām.

Abās slimnīcās ir izveidotas visām prasībām atbilstošas palātas, moderni sanitārie mezgli, jauna efektīva ventilācijas sistēma, gāzu padeves sistēma, visas telpas piemērotas arī pacientiem ar funkcionāliem kustību traucējumiem. Turklāt visās nodaļās ir pieejamas mūsdienām atbilstošas komunikācijas ātrai savstarpējai saziņai, bet koplietošanas telpās darbojas videonovērošana. Tāpat abās slimnīcās ir notikusi fasādes atjaunošana, un jumta nomaiņa.

Kā norādīja Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības valdes priekšsēdētājs Marģers Zeitmanis, pēdējie divi gadi ir bijuši ļoti svarīgi ne tikai kolektīvam, bet arī novada iedzīvotājiem, jo novērsts abu slimnīcu bankrots un saglabāta ārstu un medicīnas pakalpojumu pieejamība reģionā.

"Mēs esam gandarīti un priecājamies par Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības attīstību, un ceram, ka līdz ar sakārtotu uzņēmuma struktūru un vidi, piesaistīsim jaunos speciālistus un ieviesīsim jaunus pakalpojumus, lai padarītu slimnīcu reģiona iedzīvotājiem vēl pieejamāku,"uzsver Zeitmanis.

 "Mazo slimnīcu attīstība ir arī reģionu attīstības un sociālās drošības jautājums. Tas ir svarīgs faktors, izvēloties dzīves vietu, kad izvērtētas tiek ne tikai iespējas atrast darbu un pelnīt, bet arī tādi dzīves kvalitātes rādītāji kā izglītības iespējas, kultūrvide, aktīvās atpūtas iespējas un, protams, veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība, arī neatliekamos gadījumos. Esmu gandarīts, ka pozitīvi tiek risināts jautājums par Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības attīstību," atklāšanā uzsvēra Andris Kazinovskis, Balvu novada domes priekšsēdētājs.

Svarīgākais