Elektrība Rīgā atjaunota; TEC-1 Čiekurkalnā smagi cietis "Latvenergo" darbinieks

Elektrības padeves traucējumu dēļ šodien Brīvības ielā no Teikas līdz pat tirdzniecības centra "Alfa" apkaimei traucēta luksoforu un sabiedriskā transporta darbība. Šobrīd elektrības padeve lielākoties jau ir atjaunota.

Aculiecinieki ziņo, ka Rīgas TEC-1, kas atrodas Čiekurkalnā un ražo arī elektroenerģiju, šorīt bija dzirdams pamatīgs sprādziens, un notikuma vietā ieradušies mediķi. Kā nra.lv informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola, šodien 10.15 mediķi saņēmuši izsaukumu uz Čiekurkalnu, kur kāds vīrietis darba laikā guvis smagu elektrotraumu un apdegumus. Šobrīd viņš smagā stāvoklī nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS).

RAKUS pārstāvis Normunds Beļskis informēja, ka vīrietis atrodas reanimācijas nodaļā, viņa stāvoklis ir ļoti smags un apdegumi plaši. Mediķi dara visu iespējamo, lai glābtu viņa dzīvību.

AS "Latvenergo" komunikāciju direktors Andris Siksnis nra.lv apstiprināja, ka cietušais vīrietis ir "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Latvijas elektriskie tīkli" darbinieks. Elektrības pazušana daļā Rīgas ir saistīta ar nelaimes gadījumu TEC-1, tomēr kas konkrēti noticis, šobrīd nav zināms. Savukārt apkārtējo iedzīvotāju dzirdētais troksnis neesot bijis sprādziens, bet gan elektrības izlāde.

Elektroapgādes traucējumi bija skāruši Teikas, Čiekurkalna, daļēji Mežaparka apkaimi un elektroapgāde pamazām tiek atjaunota pa posmiem, tāpēc jārēķinās, ka šajās apkaimēs sabiedriskā transporta kustību pagaidām nebūs iespējams pilnībā iespējams atjaunot.

Arī luksofori atsākuši darboties tikai pakāpeniski, satiksmi vairākās vietās regulēja policijas darbinieki.

Plkst.11 elektroapgādi izdevies atjaunot.

Svarīgākais