Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Kultūra

5.Starptautiskajā Operetes festivālā: brīnumskaista mūzika, izcili Eiropas teātru solisti

© Publicitātes foto

Piektdien, 11.augustā, plkst.19.00 Ikšķiles estrādē norisināsies festivāla GALĀ koncerts, kurā piedalīsies Kijivas (Ukraina) Akadēmiskā valsts operetes teātra solists Oleksandrs Čuvpilo (tenors), Kauņas (Lietuva) Valsts Muzikālā teātra solisti Marija Arutiunova (soprāns) un Andrius Apšega (baritons), kuri nupat plūca laurus operetes «Silva» starptautiskā iestudējumā Ungārijā, kā arī Operetes teātra solisti Sonora Vaice (soprāns), Anta Jankovska (soprāns/Itālija), Laura Purena-Kancāne (soprāns), Kārlis Rūtentāls (tenors), Nauris Indzeris (baritons), Dainis Skutelis (tenors), dejotāji un Operetes simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā.

Programmā skanēs visskaistākās ārijas un dueti no operām, operetēm un mūzikliem: Johana Štrausa «Pavasara balsis», Emeriha Kalmāna «Māricas ārija», «Huzāru maršs», Tonija ārija ar cirka meitenēm un dueti no operetes «Cirka princese», Margarētas ārija no Šarla Guno operas «Fausts», Ambroiza Tomā Hamleta ārija, Viktora Herberta ārija «Es gribu būt primadonna», Roberta Štolca «Gan brunetes, gan blondīnes», fragmenti no Leonarda Bernstaina operetes «Kandids» un Franča Lehāra operetes «Džūdita», kuri Latvijā vēl nekad nav skanējuši, «Dicitenchello vuie», «Granada» un citi populāri skaņdarbi.

Publicitātes foto

«Pagājušā gada Operetes festivālu Ikšķilē atceros ar visbrīnišķīgākajām sajūtām: lieliska organizācija, iejūtīgs un ļoti profesionāls diriģents maestro Atvars Lakstīgala un apburošs orķestris! Turklāt Latvijas publika ir vienkārši neticami lieliska! Kad uz šejieni braucu pirmo reizi, nedaudz bažījos par vēso baltiešu publikas mentalitāti, taču jau no pirmajām notīm sajutu ļoti siltu festivāla publikas atsaucību. Biju sajūsmā, un ar nepacietību gaidu nākamo tikšanos ar Latvijas klausītājiem,» pauž ukraiņu tenors Oleksandrs Čuvpilo, kurš festivālā viesosies pirms Spānijā plānotās koncertturnejas.

Galā koncerta horeogrāfiju veido Beāte Svarinska, vizuālo noformējumu veidos starptautiski pieprasītā multimediju māksliniece-scenogrāfe Ineta Sipunova; kostīmu koncepciju - māksliniece Vita Radziņa, mākslinieciskā vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Pēc koncerta no plkst.22 Operetes teātra simfoniskais orķestris un diriģents Atvars Lakstīgala aicina uz mūsu festivālā ierasto, gaidīto un unikālo Valšu vakaru, kurā skanēs Johana Štrausa brīnišķīgie valši. Deju tūres ilgums - viena stunda. Skatītājiem, kuri iegādājušies biļeti uz Galā koncertu, ieeja Valšu vakarā - bez maksas.

Savukārt no plkst.17 dzīves garšu daudzveidīgas buķetes baudītājus gaidām elegantajā «Miro restorāna» (bij. «Ozo» restorāns) kafejnīcā, kur jau muzicēs Adams Vaicis (ģitāra, balss), Markus Rūtentāls (balss, ukulele) un citi jaunie mūziķi.

Vēl festivālā: 6.augustā plkst. 18 koncerts “Vivat!”. Muzicēs jaunie, profesionālos konkursos godalgotie Latvijas talantīgie jaunieši. 9. augustā plkst. 18 “Garšu meistarklase-degustācija” un “Moselwines” vīni no Mozeles ielejas un Luksemburgas, plkst. 19 koncerts “Kā gaismas stars… Džeza transformācijas”.

Biļešu cenas: 20 - 40 EUR. Pērkot grupas biļeti (sākot no 10 personām) - 10% atlaide; ar ISIC, ITIC karti un grupas biļeti (sākot no 20 personām) - 20% atlaide, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti - 20% atlaide, bet ar apliecību «Goda ģimene» (3+ Ģimenes karte) - 40% atlaide.

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs, internetā: šeit un kondetorejā «Rūberts» Ikšķilē

Festivālu rīko Operetes teātris sadarbībā ar Ikšķiles pilsētas un Tīnūžu pagasta pārvaldi un Ogres novada domi. Vairāk informācijas: www.facebook.com/OperetesTeatris, www.operetesteatris.lv