Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Kultūra

Jaunā sezona Marka Rotko muzejā sāksies ar bezmaksas izstādi

DAUDZVEIDĪBA MĀKSLĀ. Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā apmeklētājiem iespējams aplūkot latviešu un ārzemju mākslinieku darbus, kuri veidoti dažādās tehnikās – gan kā gleznu galerijas, gan dažādas skulptūras un instalācijas © Publicitātes foto

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra ekspozīciju un izstāžu kuratore Tatjana Černova informē, ka 2019. gada jaunās izstāžu sezonas atklāšanas pasākumā piedalīsies gandrīz visi mākslinieki, kuru darbi tiks izstādīti pirmajā sezonas posmā.

Jaunās sezonas atklāšanu kuplinās patiesi talantīgas, daudzveidīgas personības - mākslinieki, kuriem katram ir savs izpausmes rokraksts, kurš tiek izmantots, lai radītu unikālus mākslas darbus.

Daugavpils Marka Rotko centrā ar sešiem jauniem projektiem 1. februārī atklās jauno izstāžu sezonu - pirmās izstādes 2019. gadā. Māksla ir tik daudzveidīga, ka tā ļauj māksliniekam izpausties dažādās tehnikās, kā arī saglabāt sevis izkopto rokrakstu. Mākslā jāmāk saglabāt dažādo tehniku īpatnības, bet nevajag baidīties eksperimentēt un izmēģināt ko neierastu. Jaunā sezona tiks uzsākta ar daudzveidīgu mākslas darbu izstādīšanu.

Jaunā gada pirmajā izstāžu sezonas posmā, kas norisināsies no 1. februāra līdz 14. aprīlim, varēs apskatīt krāšņus mākslas darbus, kurus radījuši gan latviešu mākslinieki Inta Celmiņa un Edvards Grūbe, gan vairāki ārzemju mākslinieki - Vongs Šedžuns no Ķīnas, baltkrievu mākslinieks Aleksandrs Karpans. Nozīmīgu un iespaidīgu pienesumu izstādei sniedz Pašminas mākslas galerijas atvestā mākslas darbu kolekcija Skaistums ir patiesība, patiesība ir skaistums. Šīs kolekcijas mākslas darbus veidojuši mākslinieki no 15 valstīm, un izstāde atceļojusi no Vācijas Rotko centra. Izstāžu centra apmeklētājiem būs iespēja aplūkot Rumānijas mākslinieku Ovidiu Leučes, Delijas Maksimas un Turcijas mākslinieces Pinaras Baklanas Onalas darbus, kuri tapuši turpat Daugavpils cietokšņa teritorijā dažādu mākslas pasākumu laikā.

Būs iespējams aplūkot mūžībā aizgājušā baltkrievu mākslinieka Aleksandra Karpana akvareļu darbus izstādē Mirkļi. Pasākumā piedalīsies mākslinieka sieva un meita.

Pasākuma organizatori laipni aicina visus interesentus apmeklēt Daugavpils Marka Rotko mākslas centru un ziņo, ka 1. februārī jaunās sezonas atklāšanas pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja aplūkot mākslas darbus bez maksas.