Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Kultūra

Noskaidroti labākie prozas autori

© F64

Gadskārtējos Prozas lasījumos nedēļas garumā pulcējās vairāk nekā piecdesmit Latvijas un ārvalstu autori, bet žūrija noteica labākos Latvijas autoru darbus.

Prozas lasījumos strādāja profesionāla žūrija – publiciste, žurnāla Domuzīme satura redaktore Rudīte Kalpiņa, rakstniece Ilze Jansone, interneta žurnāla Satori.lv redaktore Antonija SkopaŠlāpina, LU Humanitāro zinātņu fakultātes profesore Ieva Kalniņa un literatūrzinātnieks, LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieks, žurnāla Latvju Teksti galvenais redaktors Jānis Ozoliņš. Šie speciālisti radošo atvaļinājumu Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā piešķīra Nilam Saksam par Prozas vakariņās nolasīto stāstu Cilvēks, kurš nekad nekļuva par ārstu, bet radošo atvaļinājumu Baltijas Rakstnieku un tulkotāju centrā Visbijā saņēma Jana Egle par stāstu Aiziet jūriņā. Viņa saņēma arī speciālbalvu no egrāmatu abonēšanas servisa Fabula.

Līdztekus profesionālajai žūrijai, Prozas lasījumos strādāja alternatīvā žūrija: LU Humanitāro zinātņu fakultātes Baltu filoloģijas bakalaura studiju programmas literatūrzinātnes apakšvirziena trešā kursa studentes: Līga Sudare, Ilze ĻaksaTiminska, Elīna Irēna Meija, Ludmila Judina un Krista Anna Belševica. Studentes galvenās balvas piešķīrušas Nilam Saksam par stāstu Jaunais cilvēks, kurš nekad nekļuva par ārstu un Madarai Rutkēvičai par stāstu Gaidot laiku. Par labāko stāstu bērniem alternatīvā žūrija atzinusi Māras Zālītes darbu Kūrorts, par labāko lielāka apjoma darba fragmentu – Ineses Zanderes Puika ar suni, labāko īsprozas stāstu – Agneses Krivades Kaut arī es staigāju tumšā ielejā.

Festivāla īpašās veicināšanas balvas sadarbībā ar literatūras žurnālu Domuzīme (žurnālu piegādi pa pastu 2016. gadā) saņēma Ieva Melgalve par Netikumīgo stāstu vakarā nolasīto Literāro akadēmiju, Agnese Krivade par Prozas brokastīs nolasīto Kaut arī es staigāju tumšā ielejā, Pēteris Pūrītis par stāstu Mirušo upes, Dace Vīgante par Literārās akadēmijas prozas pēcpusdienā un Netikumīgo stāstu vakarā nolasīto Pirmo stāstu un Svens Kuzmins par Prozas vakariņās nolasīto stāstu Kad svētais karš būs uzvarētais.



Saistītās ziņas