Inese Galante aicina uz mūzikas svētkiem

© F64

No 10. augusta līdz 16. augustam Jūrmalā notiks XI mūzikas festivāls Summertime – aicina Inese Galante, kas pulcēs pašmāju zināmos un jaunos mūziķus, kā arī ārzemju viesus no Kanādas, ASV, Spānijas, Krievijas, Vācijas un Lielbritānijas.

Šā gada festivāla moto ir Balss un personība, tas paredz dažādu nokrāsu un žanru muzikālās izpausmes no klasiskās mūzikas līdz džezam un bosanovai. Festivāla saimniece un patronese Inese Galante, aicinot mūziķus, «veidojusi teicamu līdzsvaru starp to mākslinieku piesaistīšanu, kuri festivālā viesosies pirmoreiz, un Summertime – aicina Inese Galante nemainīgajām vērtībām, kas raksturo tā augstās mākslinieciskās kvalitātes», atzīmē mūzikas svētku rīkotāji.

Jau 7. jūlijā Rīgas domā notiks koncerts Summertime prelūdija. Baham un Hendelim – 330, kurā Inese Galante dziedās kamermūzikas pērles ērģelnieka Aivara Kalēja pavadījumā.

Festivāla Summertime atklāšanas koncertā Dzintaru koncertzālē 10. augustā Inese Galante tiksies ar austriešu kolēģiem – varoņtenoru Andreasu Šāgeru un vijolnieci Lidiju Baihu, festivāla orķestri diriģēs Matiass Flecbergers.

Tradicionālajā festivāla duetu vakarā Inese Galante uz skatuves sev līdzās ir aicinājusi izcilus pašmāju un ārzemju dziedātājus, lai atskaņotu labāko no itāļu komponistu klasiskā duetu repertuāra. Vēl festivālā un pirmo reizi Baltijā viesosies Grammy un Echo Klassik balvu laureāti, metāla pūšaminstrumentu kvintets Canadian Brass, vokālais ansamblis The Swingles no Londonas, vokāliste, saksofoniste, trompetiste un par jauno Noru Džonsu dēvētā Andrea Motisa kopā ar sava skolotāja, saksofonista un basista, katalāņu mūzikas lielmeistara Žoana Čamorro kvintetu, tāpat gaidāma džeza pianista Daniila Krāmera (Krievija) uzstāšanās.

Festivāla galā koncertā kopā ar Inesi Galanti uzstāsies mecosoprāns Oļesja Petrova, raksturtenors Aleksandrs Grafs, Sergejs Jēgers un Intars Busulis, čellu ansamblis Da Gamba, pianists Daniils Krāmers un trompetists Džoijs Morants.

Šā gada festivāla jaunievedums ir bezmaksas meistarklases, ko Jūrmalas Kultūras centrā vadīs festivāla viesmākslinieki – vijolniece Lidija Baiha, diriģents un pianists Matiass Flecbergers, Canadian Brass un diriģents Ekharts Viceks.

Pieteikšanās meistarklasēm jau sākusies, un to ikviens interesents aicināts darīt Ineses Galantes talantu konkursa mājaslapā www.inesesgalantestalanti.lv.

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas Biļešu paradīzē.