Ieteikumi, kā uzlabot jūsu malkas krāsns efektivitāti

© Publicitātes foto

Iespējams Jūs domājat, ka jūsu malkas krāsns strādā ļoti labi, un tas ir pavisam iespējams, bet vai jūs vēlaties zināt kā efektīva malkas krāsns var kļūt vēl efektīvāka? Mums, ceplis.eu, ir risinājumi, kas palīdzēs iegūt maksimālu efektivitāti no jūsu malkas krāsns, ietaupot naudu un izbaudot visas malkas apkures sniegtās priekšrocības.

Ziemas aukstākajos mēnešos malkas krāsns kļūst par galvenās lomas spēlētāju daudzu ģimeņu mājās. Tā nodrošina siltumu, komfortu un īpašus brīžus. Malkas krāsns ideālai un ilgstošai darbībai jūsu mājā būtiska loma ir tam, kā malkas krāsni izmantojat un uzturat.

Kā es varu padarīt savu malkas krāsni efektīvāku?

Malkas krāsns efektivitāte sniedz daudzas priekšrocības: enerģijas un naudas ietaupījumu, krāsns ilgtspējību, augtāku veiktspēju, vairāk jaudas utt.

Mums tikai jāpievērš uzmanība dažādiem faktoriem: krāsns uzturēšanai un tīrīšanai, malkai, malkas krāsns novietojumam, uzstādīšanai utt.

Pievērsīsimies tiem!

Kamīna vai malkas krāsns uzstādīšana

Mums kā malkas krāšņu izplatītājiem Latvijā, pareiza malkas krāsns uzstādīšana ir pats svarīgākais aspekts, kas jāņem vērā!

Lielākā daļa problēmu, ko mēs novērojam sākās no nepareizas uzstādīšanas.

Svarīgi atcerēties:

Skursteņa augšdaļai ir jābūt vismaz 1 metru augstākai par jumta augstāko daļu, ja ir kādi šķēršļi 5 metru rādiusā, augšdaļai jābūt vismaz 1 metru augstākai par šķērsli.

Ir svarīgi iet caur sienām vai šķērssienām 45º leņķī.

Izvairieties no horizontālām sekcijām vai 90º līkumiem.

Nav ieteicams samazināt dūmvada caurules diametru, jo tas var izraisīt nevajadzīgu dūmu veidošanos un nepietiekamu vilkmi.

Uzstādiet dūmvada deflektoru vilkmes uzlabošanai.

Publicitātes foto

Uzturēšana un tīrīšana

Malkas krāsns pareiza uzturēšana un kopšana ir vēl viens no svarīgākajiem soļiem, lai nodrošinātu maksimālu iekārtas efektivitāti un vislabāko sniegumu.

Regulāra degkameras un skursteņa tīrīšana novērš dūmu, sodrēju un nepilnīgas sadegšanas problēmas.

Pastāv divi veidi, kā tīrīt skursteni. Ziemas sezonas beigās tam jābūt visaptveroši iztīrītam vismaz reizi gadā. To sauc par skursteņa mehānisku tīrīšanu. Uzturošo tīrīšanu jāveic vismaz vienreiz nedēļa ziemas laikā, atkarībā no skursteņa un malkas krāsns izmantošanas biežuma, to veic kārtīgi izkarsējot skursteni un ļaujot malkas krāsnij strādāt intensīvā režīmā 1-2 h.

Lieto pareizu malku

Publicitātes foto

Zināšanas par to, kāda ir vislabākā malka, ir būtiskas. Ar pareizu malku mēs iegūsim pareizu degšanu un vienlaikus efektīvu siltumu.

Malkas mitrums nedrīkst būt lielāks par 20%, malkai jābūt sausai un bez sveķiem. Ja malka nav pietiekami sausa, varam pieredzēt to, ka mūsu malkas krāsns nestrādā tik pilnīgi kā tā varētu strādāt un arī tā patērē vairāk kurināmā, radot vairāk sodrējus un izplatot mazāk siltuma.

Malka ar 50% vai 60% mitruma nesilda tik labi mājokli un ļoti slikti deg, rada ļoti daudz sodrēju un izdala pārmērīgi daudz ūdens tvaiku. Tas radīs kaitīgas nogulsnes uz malkas krāsns stikla un skurstenī. Tāpēc mēs vienmēr atgādinām, ka tas, kas notiek uz krāsns stikliņa parāda to, kas notiek pašā skurstenī.

Pareiza malkas krāsns atrašanās vieta

Mums ir ļoti rūpīgi jāizvēlas telpa un vieta, kur mēs uzstādīsim malkas krāsni. Lai novērstu nevajadzīgus siltuma zudumus pēc tās iekuršanas, ir svarīgi pārzināt un izprast gaisa straumes jūsu mājā.

Novietojiet krāsni drošā attālumā no viegli uzliesmojošiem objektiem un mēbelēm, kā arī no sienām un grīdām, kas nav ugunsdrošas. Izvēlaties atbilstošu pamatni uz kuras novietosiet malkas krāsni, kas pēc būtības var būt jebkāds vienlaidu degtnespējīgs materiāls, kas nav plānāks par 6mm un, kas ir par 150 mm lielāks nekā apkures ierīces izmēri projekta plānojumā.

Ja meklējat palīdzību malkas krāsns iegādē vai tās uzstādīšanas niansēs, kvalitatīvas malkas krāsnis un plītis Latvijā izplata veikals ceplis.eu, kas piedāvā bezmaksas konsultāciju par visām tēmām, kas saistītas ar malkas apkuri.

Svarīgākais