Kas ir kriptovalūta un kā ieguldīt?

© Shutterstock.com

Kriptovalūta ir virtuāla valūta, kas, tāpat kā skaidra nauda ir pirktspējas avots. Tā ir arī investīciju iespēja, un, tāpēc kā citus ieguldījumu aktīvus, to var iegādāties ar mērķi gūt finansiālu atdevi.

Tomēr kriptovalūta ir viena no nepastāvīgākajām (tas nozīmē, ka tai ir lielas cenu svārstības) aktīvu klasēm.

Atšķirībā no vairuma valūtas veida, kriptovalūtas ir decentralizētas, kas nozīmē, ka tās neizlaiž, nenodrošina vai neregulē centrālā iestāde.

Kriptovalūtas vienības, kas pazīstamas kā monētas vai žetoni tiek izveidotas digitāli, izmantojot validācijas proceu, kas balstās uz blokķēdi - jaudīgu tehnoloģiju, ko var izmantot daudzos procesos, ne tikai kriptovalūtā. Blokķēde, kas pazīstama arī kā sadalītās virsgrāmatas tehnoloģija, nodrošina drošu šifrētu ierakstu par katru virtuālās monētas vērtību un ar to saistītos darījumus. Šie ieraksti tiek izplatīti un saistīti visā pušu tīklā vai datoros, kas piekļūst blokķēdei.

Šī sistēma tika izstrādāta, paturot prātā drošību, caurspīdīgumu, ātrumu un precizitāti.

Apmeklējiet Shiba Shootout

Kā ieguldīt kriptovalūtās?

Ir ļoti svarīgi saprast, kur un kā tās iegādāties un uzglabāt. Ir pieejamas daudzas biržas un konta izveide ir ātra un vienkārša. Tomēr pirms ieguldīšanas ir ieteicams veikt rūpīgu izpēti par katru valūtu. Lai sāktu ieguldīt kriptovalūtās, variet sekot tālakajiem soļiem:

1. solis - izvēlieties, kurā kriptovalūtā ieguldīt

Tāpat kā pirms akciju iegādes novērtējat uzņēmuma iespējamos riskus un finansiālo stāvokli, jūs vēlēsities izprast un rūpīgi izvērtēt katras kriptovalūtas atšķirīgās unikālās īpašības, kurā plānojat investēt. Jūs varat izvēlēties investēt vienā vai vairākās dažādās kriptovalūtās.

2. solis - izvēlieties kriptovalūtas biržu

Kriptovalūtas var iegādāties, izmantojot biržas vai investīciju platformu, piemēram, Coinbase, Binance vai Kraken. Daži faktori, kurus, iespējams, vēlēsities ņemt vērā, izvēloties biržu ir drošība, maksas, tirdzniecības apjoms, minimālās investīciju prasības un kriptovalūtas veidi, kas pieejami iegādei attiecīgajā biržā.

3. solis - apsveriet digitālā maka iespējas

Kriptovalūta ir pilnībā digitāla, kas nozīmē, ka jums ir jābūt digitālai vietai, kur glabāt savas monētas. Viena no iespējām ir glabāt tās tajā pašā platformā no kuras iegādājāties.

Ja izvēlaties neturēt savas kriptovalūtas populārākajās platformās, jums būs nepieciešams kriptovalūtas maks. Varat izvēlēties “karstu” vai “aukstu” digitālo maku. “Karstais” maks ir pieejams, izmantojot internetu un parasti tas ir ērtāk. “Aukstais” maks ir fiziska atmiņas ierīce, līdzīgi kā USB, kas kriptovalūtas tur pilnībā bezsaistē un kopumā drošākas. Kriptovalūtas turēšana makā nodrošina papildu aizsardzības līmeni.

Shutterstock.com

4. solis - izlemiet, cik daudz ieguldīt

Tāpat kā jebkuras investīcijas, arī summa, ko izvēlaties ieguldīt kriptovalūtā būs atkarīga no daudziem faktoriem, piemēram, jūsu budžeta, riska tolerances un ieguldījumu stratēģijas.

Ja vēlaties ieguldīt kriptovalūtā ar augstu vērtību, lielākā daļa biržu ļauj ieguldīt, pamatojoties uz dolāru, nevis perkot visu monētu. Tas nozīmē, ka jums nav nepieciešama milzīga naudas summa, lai ieguldītu tādā kriptovalūtā kā Bitcoin. Koncentrējieties uz kopējo naudas summu, kuru vēlaties ieguldīt, nevis uz monētu skaitu, ko vēlaties iegādāties. Un vienmēr atcerieties, neieguldiet vairāk, nekā varat atļauties zaudēt.

5. solis - pārvaldiet savus ieguldījumus

Kriptovalūta ir unikāls ieguldījums, jo to var izmantot, lai iegādātos lietas, un to var arī turēt kā ilgtermiņa ieguldījumu; tas, kā jūs pārvaldāt savus kriptovalūtu krājumus ir atkarīgs no jūsu ieguldījumu stratēģijas un mērķiem.

Viena no labākajām kriptovalūtu iepriekšpārdošanām, kurā ieguldīt ir Shiba Shootout.

Apmeklējiet Shiba Shootout

Shiba Shootout jauna Mežonīgo Rietumu tēmas mēmu monēta ar pievilcīgu raksturu

Shiba Shootout ($SHIBASHOOT) ir novatorisks mēmu monētu projekts, kas apvieno rotaļīgo Shiba Inu ar aizraujošu Mežonīgo Rietumu tēmu. Atšķirībā no tradicionālajām mēmu monētām, Shiba Shootout mērķis ir sniegt savai kopienai unikālu pieredzi, iekļaujot spēlējošus elementus un bagātīgu stāstījumu.

Monētas koncepcija ir saistīta ar dinamiskas ekosistēmas izveidi, kurā lietotāji var iesaistīties dažādās aktivitātēs, nopelnīt atlīdzības un izteikties par projekta virzību.

Pamatā Shiba Shootout ir paredzēts, lai atbalstītu kopienas iesaistīšanos, izmantojot tās interaktīvās funkcijas. Viens no izcilākajiem aspektiem ir programma “Cactus Staking”, kas agrīnajiem investoriem piedāvā pievilcīgus APY, kas pārsniedz 1700%.

Turklāt ieteikuma programma “Posse Rewards” motivē lietotājus piesaistīt jaunus dalībniekus, vēl vairāk paplašinot kopienu. Projektā ir arī “Token Governance roundups”, kas ļauj $SHIBASHOOT turētājiem piedalīties lēmumu pieņemšanas procesos, nodrošinot decentralizētu un uz kopienu orientētu pieeju.

Integrējot šos elementus, Shiba Shootout mērķis ir izveidot ilgstošu klātbūtni kriptovalūtu tirgū, nodrošinot saviem lietotājiem gan izklaides, gan finansiālas iespējas.

Shiba Shootout iepriekšpārdošana ir bijusi ļoti veiksmīga, piesaistot ievērojamu investoru uzmanību. Projektam ir izdevies savākt vairāk nekā 550 000 ASV dolārus tikai dažu dienu laikā pēc iepriekšpārdošanas uzsākšanas. Šie agrīnie panākumi izceļ lielo interesi un pārliecību par $SHIBASHOOT projektu kā labāko kriptovalūtu, kurā investēt tagad.

Apmeklējiet Shiba Shootout

APMAKSĀTA REKLĀMA

Komercziņas

Šomēnes viena no vadošajām Latvijas privātajām augstskolām, Transporta un sakaru institūts (TSI), svin savu 25. jubileju. Kas ļāva augstskolai izveidoties, pārdzīvot visas krīzes un sagaidīt savu gadadienu ar ievērojamiem sasniegumiem un nemitīgas attīstības plāniem? Stāsta TSI dibinātāji un vadība.

Svarīgākais