Apnicis karstums? Gaisa kondicionieris palīdzēs

© Publicitātes foto

Karstā un sutīgā laikā atrašanās telpās var būt ļoti mokoša. Ārā spīd saule un it kā par to būtu jāpriecājas, bet sviedri plūst aumaļām un darbi nevedas. Ja gaisa temperatūra nenokrītas arī naktīs, tad pat gulēšana var kļūt par īstām mocībām. Pareizi izvēlēts kondicionieris var atrisināt visas šīs problēmas, turklāt daudz vienkāršāk un lētāk kā varētu likties.

Pērc kondicionieri internetā izdevīgāk

Internetveikalā Gaisa1 atrodams plašs spektrs dažādu iekārtu gaisa kvalitātes uzlabošanai. Brīžos, kad gaisa temperatūra ārā sasniedz 25 C, bet tiešos saules staros vēl krietni vairāk, kondicionieris dzīvoklim kļūst par vienu no pieprasītākajām precēm.

Tieši tagad ir spēkā īpaši izdevīgi nosacījumi, kuru ietvaros varat nopirkt gaisa kondicionieri par zemāku cenu. Daudzām precēm tiek nodrošināta bezmaksas piegāde 1 - 2 darbadienu laikā.

Ar gaisa kondicionieri varēsiet uzturēt telpā vienmērīgu temperatūru un mitruma līmeni. Savākto kondensātu iekārta noglabās speciālā rezervuārā (tilpums - 8 litri), ko periodiski vajadzēs izliet vai arī uzreiz pa tiešo novadīt kanalizācijā. Papildus tam kondicionieris arī attīrīs gaisu no lielāka izmēra piesārņojuma daļiņām (dzīvnieku spalvas, pūkas, putekļi).

Mobilie kondicionieri - viegli uzstādāmi un pārvietojami

Staigājot pa pilsētu, noteikti būsiet ievērojuši lielas kastes ar ventilatoru pie namu ārsienām. Lai uzstādītu šādu sienas kondicionieru ir jāurbj caurums mājas sienā, jāvelk kabeļi un gaisa caurules. Ja nevēlaties bojāt mājas fasādi, mobilais gaisa kondicionieris ir labs risinājums.

Pārvietojamos kondicionierus var aizripināt uz citu istabu, paņemt līdzi uz laukiem vai aizvest radiem, kam dzīvoklī kļuvis par karstu. Mobilais gaisa kondicionieris ir neuzkrītošs un iederēsies jebkurā interjerā - mājā, dzīvoklī, birojā vai kafejnīcā. Atkarībā no iekārtas modeļa, tā spēj atvēsināt telpu līdz 26 m2 vai 34 m2, kas vairumā gadījumu būs pilnīgi pietiekami. Lielākām telpām var būt nepieciešams izmantot vienlaikus vairākus kondicionierus vai izvēlēties citus risinājumus.

Karstā gaisa novadīšana šī tipa iekārtām noris izmantojot speciālu, gofrētu cauruli. Tās viens gals tiek pieslēgts pie iekārtas, bet otrs izvadīts laukā pa logu. Lai nodrošinātu hermētismu un nepieļautu karstā gaisa vai nokrišņu iekļūšanu telpā, logs tiek noblīvēts ar speciālu blīvi.

Kondicioniera loga blīvi var uzmontēt gandrīz jebkuram atveramam logam. Starplikas materiāls ir elastīgs, izturīgs un ūdensnecaurlaidīgs. Izvēloties šo risinājumu, nav jāuztraucas, ka telpā varētu iekļūt lietus, kukaiņi vai ziedputekšņi.

Pirkt vai nepirkt?

Kopumā kondicionieri ir lielisks izgudrojums karstām vasaras dienām, taču ne tikai. Vairāki e-veikalā Gaisa1 pieejamie gaisa kondicionieri ir aprīkoti ar sildīšanas funkciju, kas padara tos noderīgus arī citos gadalaikos.

Iespējams, vēl atceraties, ka katru gadu ir situācijās, kad iekšā ir vēss, bet centrālā apkure vēl nav pieslēgta. Nopērkot pārvietojamo kondicionieri ar apsildes funkciju, varēsiet to izmantot arī kā sildītāju. Lai arī tas nespēj pilnībā apsildīt visu mājokli, tomēr var sasildīt vienu istabu, padarot atrašanos tajā daudz patīkamāku.

Ja sekojat līdzi elektrības cenām, iespējams, būsiet iepriecināti uzzinot, ka Adolus Arctic sērijas kondicionieriem ir piešķirta ‘A’ energoefektivtātes klase. Tas nozīmē, ka ražotājs ir darījis gana daudz, lai iekārta tērētu pēc iespējas mazāk elektrību.

Naudu palīdzēs ietaupīt arī taimeris un automātiskais temperatūras uzturēšanas režīms, kas izslēdz dzesēšanas funkciju brīdī, kad telpā ir sasniegta vēlamā temperatūra. Iekārta atkārtoti ieslēgsies brīdī, kad temperatūra istabā paaugstināsies.

Uztraucaties par kondicioniera skaļumu? Iekārtai ir iestrādāts īpašs klusais jeb nakts režīms. Tā darbības laikā iekārta darbosies ar mazāku jaudu un netraucēs izgulēties arī cilvēkiem ar trauslāku miegu. Jebkuru konkrētajā brīdī vajadzīgo režīmu varēsiet izvēlēties uz LED displeja vai pārslēgt ar tālvadības pulti.

Vēlaties uzzināt vairāk par gaisa kondicioniera priekšrocībām, funkcijām vai izmaksām? Internetveikalā Gaisa1.lv atradīsiet visu nepieciešamo informāciju. Jautājumu gadījumā, sazinieties ar veikala zinošajiem konsultantiem.