Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Komercziņas

Ventspils iegriež ziemas virpulī – labākā izvēle ziemas izbaudīšanai

© Publicitātes foto

Ziema ir laiks, kad izklaides brīvā dabā nav jāatmet, bet gan jābauda. Par to, lai ziema nestu prieku un iespēju izbaudīt nebijušas sajūtas, ir parūpējusies Ventspils, kur Piedzīvojumu parkā ir īpaši padomāts par asāku un mērenāku sajūtu cienītājiem. Viens no piedzīvojumiem, kuru vēl nebūt ne visi ir paguvuši izbaudīt, ir Latvijā unikālā rodeļu trase, kurā nobraucienu var baudīt jebkuros laika apstākļos.

Rodeļu trase sagriež ar kājām gaisā sajūtas un ainavas

Publicitātes foto

Arī ziemā apmeklētājus aicina Baltijā lielākā vissezonas rodeļu trase Ventspilī. Ventspils rodelis ir kļuvis par ļoti iecienītu atrakciju gan pilsētnieku, gan pilsētas viesu vidū. 2023.gadā rodeļa trases pakalpojumus izmantojušu vairāk kā 80 tūkstoši apmeklētāju. Atsauksmes liecina, ka nobrauciens vienlaikus izraisa gūzmu emociju - prieku, neparastu fizisko un emociju stāvokli ar nelielu baiļu piedevu, apbrīnu par tehnisko izpildījumu un vienlaicīgu drošības sajūtu un komfortu.

Kopējais rodeļu trases garums ir 800 m, bet nobrauciens ir 580 m garš ar 360 grādu virāžām, kas sajūtu līmenī visu sagriez ar “kājām gaisā”. Rodeļa kamanas ir divvietīgas, kas nozīmē, ka trakajā nobraucienā varat doties kopā ar sev mīļajiem cilvēkiem, tostarp bērniem. Trakais brauciens var sasniegt maksimālo ātrumu līdz 40 km/, bet ās ir pilnīgi drošas, jo kamanas ir aprīkotas ar elektronisko bremzēšanas sistēmu, kas nostrādās arī tad, ja pats esat kļuvis pārgalvīgs. Rodeļu trase apmeklētājiem ir pieejama visu gadu, un nokrišņu laikā rodeļu kamanas tiek aprīkotas ar pārsegiem.

Trases konstrukcijas un kamanas izgatavotas “Josef Wiegand GmbH & Co. KG” rūpnīcā Vācijā, kas ir viens no lielākajiem un pieredzējušakajiem rodeļu trašu izgatavotājiem visā pasaulē.

Vēloties, lai šo iespēju varētu izbaudīt ikviens, rodeļu trasē noteikta ģimenēm draudzīga cenu politika: bērnam vecumā no 3 līdz 7 gadiem nobrauciens ir bez maksas, bet kopā ar pieaugušo, kam biļete tomēr jāpērk; jauniešiem vecumā no 8 -17 gadiem viena nobrauciena cena 3 eiro; pieaugušajiem viena nobrauciena cena ir 5 EUR.

Publicitātes foto

Ziemas prieki slēpošanas kalnā “Lemberga hūte”

Slēpošanas kalnā ir gan iesācēju trase, gan arī lietpratēju trase un, kad to atļauj sniega segas biezums, tiek ierīkota arī distanču slēpošanas trase un snovparks.

Par prieku mazākajiem ziemas prieku cienītājiem ierīkots arī bērnu ragaviņu kalniņš. Drošības apsvērumu dēļ ziemas prieku baudīšanai uz bērnu ragaviņu kalniņa drīkst izmantot tikai uz vietas esošās vieglas un īpaši kvalitatīvas plastmasas ragaviņas. Apmeklētājiem tās ir pieejamas bez maksas. Pieejamo ragaviņu skaits ļauj kontrolēt arī apmeklētāju daudzumu bērnu kalniņā, lai bērnu izklaide būtu droša.

Publicitātes foto

Sniegs uz kalna piemērotos laika apstākļos tiek ražots arī mākslīgi ar sešiem sniega lielgabaliem. Kvalitatīvas mākslīgā sniega segas sagatavošana var notikt, ja gaisa temperatūra pastāvīgi ir zemāka par - 3°C.

Lemberga hūtes iesācēju trase ar lenšveida pacēlāju ir piemērota gan bērniem, gan pieaugušjaiem. Iesācēji, kuri uz slēpēm vai snovborda dēļa vēl nejūtas tik pārliecinoši, veido ievērojamu daļu no visiem kalna apmeklētājiem, tādēļ slēpošanas un snovborda prasmes palīdz apgūt sertificēti Ventspils slēpošanas un snovborda skolas instruktori.

Slēpošanas kalna iesācēju trases garums ir ap 120 metriem, bet lielā nobrauciena trase ir 230 metrus gara.

Slēpošanas kalna nomā ir pieejams viss inventārs, tāpat pieejama arī slēpju un snovborda dēļu apkope.

Slēpošanas kalns Ventspilī ir atvērts piemērotos laika apstākļos. Aktuālāko informāciju par slēpošanas kalnu, kā arī informāciju par pakalpojumu cenām var iegūt mājas lapā www.lembergahute.lv. Mājas lapā uz kalnu var palūkoties arī caur web kameru.

Ūdens piedzīvojumu parks

Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka atrakciju zonā jautrus brīžus sagādās mākslīgo viļņu baseins, bērnu baseins, slīdrenes, Kalnu upe, SPA vannas un sauna, bet SPA zonā - turku pirts, aromātiskās saunas, sāls istaba, aukstā ūdens baseins un masāžas dušas, Šeit pieejami arī divi peldbaseini, atlētikas zāle un kafejnīca. Cenu ziņā šī objekta apmeklējums ir izdevīgs, tādēļ Ūdens piedzīvojumu parks ir iecienīta vieta ģimenes un draugu kompānijām.

Informāciju par pakalpojumu cenām :www.udensparks.lv, tālrunis 25636777. Adrese: Lauku iela 5, Ventspils,

Dāvanu kartes arī elektroniski

Lai ērti un ātri sarūpētu noderīgu dāvanu kādam draugam, kolēģim vai radiniekam, Olimpiskais centrs “Ventspils” piedāvā dāvanu karti iegādāties elektroniski mājas lapā www.ocventspils.lv, kā arī aktīvās atpūtas objektu mājas lapās www.lembergahute.lv, www.piedzivojumuparks.lv un www.udensparks.lv, www.pludmalesakvaparks.lv Jebkurā no šīm vietnēm iegādātās dāvanu kartes būs izmantojamas visās Olimpiskā centra “Ventspils” pakalpojumu sniegšanas vietās.

Ventspils rodeļu trase Piedzīvojumu parkā, Saules iela 143.

Tālrunis: +371 28611333

www.piedzivojumuparks.lv

APMAKSĀTA REKLĀMA