Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Komercziņas

Pamatnosacījumi drošai braukšanai ziemā

© Publicitātes foto

Ziemas iestāšanās lielākoties saistās ar sniegotiem un slideniem ceļiem, kas braukšanas apstākļus padara daudz grūtākus un bīstamākus kā citos gadalaikos. Tomēr, ar pareizu sagatavošanos un uzmanīgu attieksmi pret drošību, jūs varat pārvarēt ziemas sezonu droši. Šajā rakstā mēs apskatīsim pamatnosacījumus un padomus, kas nepieciešami, lai nodrošinātu drošu braukšanu ziemā.

1. Izvēlieties ziemas sezonas riepas: Labas kvalitātes ziemas riepas ir viens no svarīgākajiem drošības faktoriem braukšanai ziemā. Pārliecinieties, ka jūsu auto riepām ir atbilstoša izmēra protektors, kas nodrošina nevainojamu saķeri uz slidena ceļa.

2. Pārbaudiet auto gaismas: Pārvietojoties ar auto ziemā, būtiska ir redzamība, tāpēc pārliecinieties, ka jūsu auto gaismas darbojas pareizi. Regulāri pārbaudiet gaismas spuldzes un tīriet gaismas lukturus.

3. Uzturiet attiecīgās sezonas logu mazgāšanas šķidrumu un spiedienu stiklu mazgātāja tvertnē: Tīrs vējstikls ir svarīgs, lai nodrošinātu labu redzamību. Pārliecinieties, ka stiklu mazgātāja tvertne satur ziemas šķidrumu, kas neaizsalst aukstā laikā.

4. Izvairieties no ātruma pārsniegšanas: Ziemas ceļi bieži ir slideni un bīstami. Samaziniet braukšanas ātrumu un palieliniet distances starp automašīnām, lai nodrošinātu pietiekamu reaģēšanas laiku.

5. Izmantojiet pareizu braukšanas tehniku: Ziemas apstākļos ir svarīgi ievērot, kā pareizi reaģēt uz slidena ceļa. Izvairieties no straujas bremzēšanas un brauciena uzsākšanas, un centieties vienmērīgāk un bez straujiem manevriem vadīt automašīnu.

6. Sagatavojiet ceļojuma plānu: Pirms došanās garākā ziemas izbraucienā, pārbaudiet laika prognozi un ceļu stāvokli. Apziniet maršruta potenciālos riskus un plānojiet ceļu tā, lai tas būtu drošs.

7. Veiciet regulāru apkopi: Laikus veiktā automašīnas apkope ir būtiska, lai izvairītos no neparedzētiem tehniskiem pārsteigumiem ceļā. Pārbaudiet akumulatoru, bremzes un citas svarīgas sistēmas.

8. Sagatavojiet ziemas avārijas situācijas komplektu: Pārvietošanās pa sniegotiem ceļiem var būt neprognozējama, īpaši ārpus apdzīvotām vietām. Tamdēļ, vērtīgi būtu automašīnā uzglabāt avārijas situācijas komplektu: lāpsta, riepu ķēdes, smiltis, silts apģērbs. Šie priekšmeti var būt noderīgi, ja nonākat neparedzētā situācijā uz ceļa.

Sekojot šiem pamatnosacījumiem un ievērojot piesardzību, jūs varat nodrošināt savu un citu satiksmes dalībnieku drošību uz ceļa ziemas sezonā. Atcerieties, ka pārvietošanās ziemā prasa uzmanību un sagatavošanos, bet ar atbildīgu pieeju, jūs varat baudīt ceļojumu arī aukstajās un sniegotajās dienās.

Atgādinām, ka ziemas sezona arī ir ideāls laiks, lai apsvērtu domu par jaunas lietotas automašīnas iegādi, tamdēļ plānojot lielākus pirkumus, patēriņa kredīts var būt noderīgs risinājums. Mēs Vivus.lv atgādinām - aizņemies atbildīgi, izvērtējot savu finansiālo situāciju un aizdevuma atmaksas iespējas. Aicinām izlasīt Vivus.lv bloga rakstu par tēmu: Praktiski padomi lietotas automašīnas iegādē.

APMAKSĀTA REKLĀMA

Publicitātes foto