Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Komercziņas

Bitcoin Cena Šodien: Kur un Kā iegādāties BTC Latvijā

© Publicitātes foto

Populārs ķīniešu sakāmvārds vēsta, ka vislabākais laiks stādīt koku bija pirms 20 gadiem. Otrs labākais laiks ir tieši tagad.

Finanšu konsultanti to pašu saka arī par ieguldījumiem. Jūs būtu lieliskā formā, ja būtu sācis investēt pirms divdesmit gadiem.

Tā kā investīcijas ar laika ceļošanas funkcijām ir maz iespējamas, ceļojums uz tūkstošgades sākumu ar jūsu ieguldījumu fondu nav aktuālajā piedāvājumā. Tādējādi jums ir pieejama otra labākā (un vienīgā reālā) iespēja: sāciet šodien.

Pērciet par Zemu, Pārdodiet par Augstu cenu

Ja līdzinaties vairumam kriptovalūtas īpašnieku, domājot par pirkuma veikšanu šodien, jūs refleksīvi pievēršaties cenu diagrammām, lai novērtētu, vai cena ir augusi vai kritusies. Kāda ir pašreizējā Bitcoin cena? Kā tā izskatās salīdzinājumā ar vēsturiskajām Bitcoin (BTC) cenām? Vai šis ir piemērots laiks Bitcoin pirkšanai? Vai tirdzniecība ar svešiniekiem internetā bez bankām un finanšu konsultantiem ir labs vai slikts peļņas gūšanas veids? Un kā ir ar manu maku? Vai man vajadzētu paturēt Bitcoin vai izņemt visu savu peļņu vai mazāku summu tagad?

Ikviens zina, ka izdevīgi ieguldījumi jebkurā vērtsaktīvā nozīmē pirkšanu, kad cenas ir zemas, un pārdošanu, kad cenas ir augstas. To sauc par tirdzniecības laika noteikšanu. Tas nozīmē, ka jūs mēģināt iegūt Bitcoin tieši tajā brīdī, kad cena sasniedz zemāko punktu, un pārdot to, kad cena sasniegusi augstākās vērtības.

Emocionālie Šķēršļi

Lai gan pirkšana, kad cenas ir zemas, ir loģiski pamatota, liela loma šajā procesā ir arī emocijām. Bitcoin (BTC) un Ethereum (ETH) kopš 2021. gada novembra, kad cenas sasniedza augstāko punktu, ir radījušas vairuma kripto ekosistēmu lejupslīdi. Galvenās kriptovalūtas mazāk nekā gada laikā ir zaudējušas pat 70% no savas vērtības. Bitcoin un skaidras naudas kurss ir ļoti svārstīgs. Par to liecina jebkurš grafiks, kurā redzams Bitcoin tirdzniecības apjoms un cena.

Formula "pirkt par zemu cenu, pārdot par augstu" liecina, ka šodien būtu lielisks laiks, lai ieguldītu kriptovalūtās, jo jūs varat iegādāties Bitcoin ar lielu atlaidi. Taču visā pasaulē kriptovalūtu turētāji nervozi bēg no tirgus, ar zaudējumiem atbrīvojoties no saviem aktīviem, nevis papildinot Bitcoin makus ar digitāliem aktīviem par zemu cenu.

Svārstīguma Ietekme

Pirkt par zemu un pārdot par augstu cenu ir īpaši grūti, jo kriptovalūta ir bēdīgi slavena ar savu svārstīgumu. Bitcoin cena strauji pieaug un krīt bez acīmredzama iemesla. Pagājušās nedēļas pirkums par 200 € šodien var būt 750 € vai 75 € vērts.

Bitcoin cena reāllaikā ir balstīta uz piedāvājumu un pieprasījumu centralizētajās un decentralizētajās kriptovalūtu biržās, kas seko līdzi cenām, par kādām cilvēki ir gatavi pirkt Bitcoin - reālos Bitcoin darījumos, kuros digitālās naudas vērtību nosaka tikai piedāvājums un pieprasījums.

Tirdzniecības Laika Noteikšana un Tirgus Laiks

Tas ir iemesls, kāpēc lielākā daļa dienas tirgotāju zaudē naudu. Tirdzniecības laika noteikšana ir ļoti sarežģīta. Vorens Bafets par kriptovalūtu ir noskaņots skeptiski, un viņš ir leģenda investoru un naudas pārvaldnieku vidū. Viņš un viņa Berkshire Hathaway partneri ir nopelnījuši miljardus sev un saviem klientiem - bez tirdzniecības laika noteikšanas.

"Mums nav ne mazākās nojausmas, ko darīs akciju tirgus, kad tas atvērsies pirmdien," saka Bafets. "Mēs to nekad neesam zinājuši." To pašu par Bitcoin cenu saka arī kriptovalūtu tirgotāji .

Izmaksu Vidējais Rādītājs

Tas ir viens no iemesliem, kāpēc finanšu konsultanti, tostarp Bafets, iesaka gan jaunajiem, gan pieredzējušajiem Bitcoin un citu virtuālo aktīvu lietotājiem izmantot pieeju, ko sauc par izmaksu vidējo rādītāju.

Izmantojot izmaksu vidējo rādītāju, jūs katru nedēļu vai mēnesi iegādājaties vienu un to pašu aktīvu par vienu un to pašu summu dolāros (vai eiro, vai jebkurā citā valūtā). Laikam ritot, jūs esat iegādājies vairāk aktīvu kad cenas ir zemas - vairāk monētu vai žetonu. Tas samazina jūsu izmaksas, kas nozīmē, ka brīdī, kad cena normalizējas un jūs pārdodat aktīvus, jūsu peļņa ir lielāka.

Tas nozīmē, ka jūs pērkat Bitcoin saskaņā ar regulāru grafiku, pārskaitot parastās naudas aktīvus no sava bankas konta neatkarīgi no pašreizējās BTC cenas. Laika gaitā, Bitcoin cenai pieaugot, jūsu kriptovalūtas maks kļūst par vērtības krātuvi. BTC, ko esat uzkrājis par zemām cenām, samazina visa jūsu portfeļa izmaksu bāzi.

Sagaidiet, kamēr Peļņa Nobriest

Vienkārši glabājiet Bitcoin savā vidējo izmaksu makā. Atstājiet to tur vairākus mēnešus vai gadus, līdz Bitcoin cena pieaug. Tiklīdz BTC cena atgūsies vai strauji pieaugs, jūsu peļņa būs lielāka, jo izmaksu vidējā vērtība ir samazinājusi vidējo summu, kas samaksāta par jūsu vēsturiskajiem BTC darījumiem.

Investīciju konsultanti iesaka izmantot šo dinamiku, kas balstīta uz regulāru mazāka Bitcoin daudzuma iegādi, tradicionālās akciju un obligāciju, kā arī uz cenu vērstas Bitcoin un citu kriptovalūtu tirdzniecības vietā.

Tādejādi galu galā jūsu peļņa būs atkarīga no tā, cik ilgi jūs atrodaties tirgū, nevis no tā, cik labi jūs protat noteikt tirdzniecības laiku.

IlgtermiņaSkatījums

Jūs varat noteikt Bitcoin (BTC) cenu šajā brīdī, apskatot Kriptomat vai jebkuras citas kriptovalūtas biržas cenu lapu. Bitcoin cenu vēstures diagramma ir visas stāvās virsotnes un pēkšņās ielejas, kas iegūtas, mērot Bitcoin vērtību vairākas nedēļas vai mēnešus.

Bet, apskatot Bitcoin maiņas kursu vairāku gadu garumā, robainos kāpumus un kritumus izlīdzina ilgtermiņa augšupejoša tendence. Tā ir bijusi spēkā no brīža, kad BTC revolūcijas radītājs Satoshi Nakamoto izveidoja Genesis bloku, līdz pat šim laikam.

Vēsturiskie Rezultāti

Aplūkojot Bitcoin blokķēdi, redzams, ka ilgtermiņā Bitcoin (BTC) ir pārspējis lielāko daļu citu ieguldījumu. Šeit ir apkopoti dažu visplašāk izmantoto un ieteiktāko aktīvu saliktie gada pieauguma rādītāji:

Aktīvu 10 gadu CAGR

  • BTC 132.2%
  • S&P 500 16.6%
  • DJIA 11.41%
  • Zelts 1.2%

Šie skaitļi ir patiesi neatkarīgi, vai apskatāt eiro cenu, USD cenu vai jebkuru citu cenas bāzi. Diagrammas diezgan skaidri parāda, ka Bitcoin cenu pieaugums ir samazinājis peļņu, ko nopelnījuši cilvēki, kuri izvēlējušies ieguldījumus tradicionālajos aktīvos. Cilvēki iegulda zeltā, lai nodrošinātu stabilitāti, bet dārgmetāli reti kad ir labs peļņas avots.

Neviens Nav Atbildīgs

Ir svarīgi atzīmēt, ka tas ir noticis, pamatojoties uz kriptovalūtas ekonomikas dinamiku, nevis uz koriģējošām Bitcoin protokola korekcijām, ko veicis Bitcoin Foundation, Bitcoin Mining Council vai jebkura cita administratīva iestāde. BTC visumā nav tādas centrālās bankas. Bitcoin blokķēde reģistrē katru darījumu, un tieši šie dati galu galā nosaka BTC cenu.

Bitcoin Cenas Svārstīgums

BTC maiņas kurss īstermiņā strauji pieaug un samazinās, pamatojoties uz baumām par Satoši Nakamoto, Tesla izpilddirektora Īlona Maska tvītiem vai Bitcoin vadošā izstrādātāja Gevina Andresena paziņojumiem.

Veicot īstermiņa ieguldījumus, jūs ļoti ātri varat zaudēt vai iegūt daudz naudas. Taču šīs īstermiņa izmaiņas Bitcoin vērtībā notiek ilgtermiņa tendenču kontekstā. Ja pirms desmit gadiem jūs būtu ieguldījis 1000 € BTC, šodien jūs būtu bagāts. (Un tikai padomājiet par darījumu maksām, kuras jūs varētu ietaupīt!)

"Plāns Paturēt uz Visiem Laikiem"

Šāda veida ilgtermiņa ieguldījumi patīk Bafetam, kurš saviem klientiem iesaka: "Kad pērkat akcijas, plānojiet tās paturēt mūžīgi."

Bafets nav uzņēmies saistības līdz nāvei par katru iegādāto aktīvu, taču viņš nopietni domā par ilgtermiņa pieeju. "Ja jūs nedomājat par akciju paturēšanu desmit gadus, pat nedomājiet par to, ka jūs tās turēsiet vien desmit minūtes," viņš saka. "Mūsu mīļākais turēšanas periods ir uz visiem laikiem."

Veiksmīgākie investori ir tie, kuri nepadodas vēlmei izņemt BTC un citas kriptovalūtas no sava konta pietiekami ilgi, lai sasniegtu ilgtermiņa mērķus. Šī stratēģija ieņem īpašu vietu Bitcoin pasaulē, kur to dēvē par "hodl", atceroties kādas ziņapmaiņas grupas drukas kļūdu.

Peļņa bez Pirkumiem: Bitcoin Ieguves (Mining) Iespēja

Bitcoin tīkls atbalsta "parastos" cilvēkus, kuri iegādājas BTC kā vērtības uzkrāšanas līdzekli, lai to izmantotu kā vispārējas nozīmes valūtu, arī maksājuma veidu ikdienas darījumiem. Tāpat tas atbalsta investorus, kuri iesaistās vienādranga tirdzniecībā. Viņi cer, ka Bitcoin USD cena vai EUR cena pieaugs, un viņi, apmainot savas monētas pret parasto naudu par augstāko cenu, varēs gūt peļņu.

Tas atbalsta arī Bitcoin ieguvējus - cilvēkus un uzņēmumus, kas nodarbojas ar kriptovalūtu ieguvi, lai nopelnītu bloka atlīdzību, ieviestu pasaulē jaunu Bitcoin (un tādējādi palielinātu apgrozījumā esošo BTC daudzumu un pašreizējo tirgus kapitalizāciju), par to atlīdzībā saņemot Bitcoin. Šis mehānisms un maksimālais monētu daudzums atvērtā pirmkoda klienta lietotnē, kas darbina Bitcoin tīklu, ir Bitcoin pamatā.

Mezgli un Vienprātība

Mezgls ir dators, kas ir savienots ar Bitcoin tīklu un darbina Bitcoin klienta lietotni, lai pārbaudītu darījumu datus, uzglabātu darījumu kopijas un dotu iespēju visiem ieguvējiem izveidot bloku un nopelnīt, paveicot neiespējamo jeb radot pasaulē jaunu Bitcoin. Tas nav iespējams, piemēram, ar PayPal.

BTC izmantotā darba pierādījuma (proof-of-work) vienprātības shēma pieprasa, lai Bitcoin tīkla mezgli katru darījumu pievienotu blokam, kas ir kandidāts pievienošanai BTC decentralizētajai datubāzei. Darījums pievienojas aptuveni 1000 citiem darījumiem katrā blokā. Neviens darījums netiek pabeigts, kamēr tas nav pievienots blokam un tīkla mezgli to nav publicējuši kopā ar miljoniem citu darījumu.

Bitcoin ieguve ir nozīmīga BTC tīkla vienprātības mehānismam, un tas ir viens no vairākiem drošības līdzekļiem, kas nodrošina BTC un Bitcoin tīkla drošību. Tā ir vērtība. BTC ieguve pārbauda vienādranga darījumu derīgumu, pirms tie tiek publicēti blokķēdē.

Ieguvēji veido blokus, un, tiklīdz viņu bloks tiek pievienots, viņi saņem jaunu BTC jeb Bitcoin, kas nepastāvēja, pirms ieguvēji blokķēdei nebija pievienojuši darījumu blokus. Tāpēc to sauc par ieguvi - tas ir tāpat kā veikt grūtu rakšanas darbu, lai atklātu jaunus Bitcoin. Šis viedais process ir svarīgākā Bitcoin tīkla darbības daļa, kas atspoguļo Bitcoin radītāja spožo ideju - proti, katram ieguvējam ir iespēja sniegt savu reāllaika ieguldījumu tīkla kopējā darbībā.

Patēriņa Pretrunīgums

Bitcoin ieguves process ir izpelnījies arī kritiku un radījis strīdus. Elektroenerģijas patēriņš, kas nepieciešams datoriem, kuros tiek nodrošināta Bitcoin ieguve, un kriptogrāfijas mīklām, kurās katrs ieguvējs aktīvi izmanto vietējo elektrotīklu, ir ievērojams. Tā kā tiek attīstīti arvien jauni risinājumi, šī galvenā BTC protokola daļa ir salīdzinoši slikts veids, kā tērēt tik vērtīgo enerģiju.

Tā kā Bitcoin darbs palielina monētu piedāvājumu un tirgus kapitalizāciju, Bitcoin vajadzībām nepieciešamais enerģijas patēriņš konkurē ar veselu valstu enerģijas patēriņu. Tā, piemēram, 2022. gadā enerģijas apjoms, kas bija nepieciešams specializētajai datortehnikai, ko izmanto lielās Bitcoin ieguves saimniecības, bija aptuveni tikpat liels kā visā Zviedrijā kopumā. Kritiķi saka, ka Bitcoin ietekme uz klimata pārmaiņām ir ievērojama.

Vainīga ir Bitcoin darba pierādījuma vienprātības metode. Bitcoin darījumi tiek glabāti ieguvēju izveidotos blokos, kuriem atlīdzības saņemšanai pēc tam jāatrisina sarežģītas kriptogrāfijas mīklas. Iespējams, kādu dienu tiks panākta vienošanās par klimatam draudzīgāku kriptovalūtas ieguvi, izmantojot atjaunojamo enerģiju - piemēram, saules, ģeotermālo vai vēja enerģiju, kas ļaus ieguvējiem palielināt virtuālo aktīvu piedāvājumu bez augsta enerģijas patēriņa un negatīvas ietekmes uz klimatu.

Šādas pieejas ieviešanu varētu paātrināt valdības regulējums, liekot datoriem, kuros darbojas programmatūra jaunu bloku izveidei, izmantot jaunu programmatūru, kas patērē mazāk resursu.

BTC Lightning Network ir otrā slāņa risinājums, kas nodrošina digitālās valūtas tirdzniecību ārpus ķēdes, izmantojot tādu procesu kā sadalīšana, kurā katrs saņemtais maksājums vai monēta tiek reģistrēta sānu ķēdē un pēc tam konsolidēta jaunos blokos. Šis tīkls pamatā tika veidots kā risinājums efektīvākai Bitcoin pārsūtīšanai, taču tas varētu samazināt arī enerģijas patēriņu katrā darījumā. Tā esamība parāda, ka ziņas par zemajiem ieviešanas rādītājiem virtuālās naudas nozarē ir viltotas neatkarīgi no analītiķu teiktā.

Varbūt Nopietna Pārstrāde?

Jebkurām turpmākām Bitcoin protokola izmaiņām šo problēmu risināšanai būtu nepieciešama Bitcoin programmatūras nopietna pārstrāde, kas izveidotu atsevišķu blokķēdi un kam sekotu miljoniem lietotāju migrācija uz Bitcoin monētu jauno mājvietu.

Nopietna pārstrāde nozīmē, ka kriptovalūta sadalās divās daļās un tiek izveidots jauns tīkls ar nesaderīgu protokolu. Šo galveno izmaiņu pieņemšanu ir grūti nodrošināt bez valdības vai citas nozares iestādes pilnvarām, taču ziņas par nepieciešamību veikt izmaiņas pāriet no sūtītāja uz saņēmēju, un pieprasījums pēc jauna risinājuma nozīmē, ka konti neizbēgami migrēs uz labāku un progresīvāku arhitektūru. Bitcoin vēsturē ir bijušas vairākas nopietnās pārstrādes.

Mācības no Pagātnes

Viens no veidiem, kā jūs varat izmantot ilgtermiņa tendenču priekšrocības, ir izmantot Kriptomat periodiskās pirkšanas funkciju, kas ļauj iestatīt regulāru pirkumu grafiku reizi nedēļā, divās nedēļās vai mēnesī, ieguldījuma veikšanai neapmeklējot brokerus vai bankas filiāles. Par Starbucks kafijas cenu jūs varat lēnām, bet stabili palielināt savu kriptovalūtu portfeli un sasniegt dažādus ilgtermiņa finanšu mērķus, piemēram, sakrāt pensijai, īpašuma iegādei vai samaksai par dārgu universitātes izglītību.

Atkārtotajiem Pirkumiem ir piecas galvenās priekšrocības, kas ir labi zināmas ārpus-ķēdes investoru kopienā:

  1. Tie atbrīvo jūs no sarežģītā uzdevuma prognozēt BTC cenu izmaiņas un noteikt īsto darījuma brīdi tirgus kāpumu un kritumu laikā.
  2. Tie samazina BTC tirgus svārstīguma ietekmi, vidēji izlīdzinot cenu diagrammās redzamos kāpumus un kritumus.
  3. Tie ļauj nekavējoties sākt īstenot jūsu finanšu mērķus, negaidot, kamēr būsiet izveidojis lielu ieguldījumu fondu.
  4. Tie novērš emociju kaitīgo ietekmi, pieņemot lēmumus par BTC investīcijām.
  5. Tie ļauj uzkrāt vairāk BTC un citas kriptovalūtas, kad cenas ir zemas, samazinot jūsu izmaksu bāzi un palielinot peļņu, kad pārdodat Bitcoin un izņemat savus līdzekļus dolāros, eiro vai citā parastajā valūtā.

Turklāt Kriptomat piemīt sestā priekšrocība: jūs varat iestatīt atkārtotos pirkumus ar kredītkarti tikai par €15 mēnesī, un tie tiks veikti automātiski, kamēr jūs varēsiet turpināt savu aizņemto dzīvi.

Investēšana vienmēr ir risks, un īpaši sarežģīta tā ir virtuālajā ekonomikā, kur Bitcoin cenu svārstīguma dēļ ir gandrīz neiespējami noteikt īsto tirdzniecības laiku un izveidot savu vērtības krātuvi ar dažiem lieliem darījumiem. Nav garantiju vidējo izmaksu pieejai vai jebkurai citai reālās pasaules tirdzniecības stratēģijai, taču simtiem tūkstošu Bitcoin īpašnieku ir guvuši panākumus, uzskatot kriptovalūtas par ilgtermiņa ieguldījumu.

Par Kriptomat

Jau kopš platformas dibināšanas 2018. gadā, Kriptomat mērķis ir padarīt kriptovalūtas iegādi un investīcijas pieejamas visiem cilvēkiem Eiropā un pasaulē. Kriptomat platformas "Kriptovalūta, bet vienkārši" pieeja paredz, ka blokķēdes tehnoloģijas sarežģītie aspekti tiek pārnesti no lietotājiem uz uzņēmuma produktu un inženieru komandām. Klienti regulāri atzinīgi novērtē Kriptomat vienkāršo kriptovalūtu platformu.

Šī pati pieeja attiecas uz drošību, normatīvo atbilstību un visiem citiem klientu attiecību aspektiem, ko atspoguļo uzņēmuma moto "Grūti mums, Viegli jums."

Kriptomat atrodas Tallinā, Igaunijā, un licencēšanas un sertifikācijas jomā tā ir Eiropā vadošā kriptovalūtu platforma. Platforma ir padarījusi kriptovalūtas iegādi un ieguldījumus pieejamus simtiem tūkstošu lietotāju, un tā ir viena no pasaulē visstraujāk augošajām platformām kriptovalūtas pirkšanai, pārdošanai, maiņai, pelnīšanai, dalīšanai un investīcijām.

APMAKSĀTA REKLĀMA