Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Komercziņas

Pievērs uzmanību: Visi uztura bagātinātāji nav vienādi. Izvēlies produktu ar zinātniski pierādītu iedarbību!

© Publicitātes foto

Latvijā ir reģistrēti, tātad tos ir atļauts izplatīt, aptuveni desmit tūkstoši dažādu uztura bagātinātāju. Izrādās, lai notiktu reģistrācija, nav jāpierāda konkrētā produkta iedarbība. Turklāt internetā var iegādāties arī tādus “vitamīnus”, kas pat nav iekļauti Latvijas uztura bagātinātāju reģistrā. Atgādinām neseno ziņu par kādu svara kontroles līdzekli, ko var iegādāties internetā un kas var izraisīt akūtu hepatītu un aknu mazspēju…

Arī uztura bagātinātāju kvalitāte ir ļoti dažāda, tāpēc to reklāmās solīto iedarbību ieteicams vērtēt kritiski - vai tā nav pārspīlēta, vai tā ir balstīta uz zinātniskiem pētījumiem, vai produkts nesatur potenciāli kaitīgas sastāvdaļas. Jo sastāvdaļu izvēle būtiski ietekmē produkta kvalitāti. Turklāt ne visas uzturvielu formas ir vienādas.

Piemēram, D3 vitamīns. Kā zināt, kurš ir visefektīvākais - pilienu, kapsulu, tablešu vai spreja formā? Un vai tā “piegādes” metode ir tāda, ko organisms atpazīst un spēj efektīvi izmantot kā barības vielu? [1] Atbildi konkrēti uz šo jautājumu palīdz rast Latvijas farmācijas zīmols LYL love your life®, kura D3 vitamīna sprejam LYLsunD3 Latvijā ir veikti pētījumi.

Ģimenes ārste, pediatre Sanita Mitenberga savā praksē pārliecinājusies, ka ir būtiski D3 vitamīnu uzņemt vienu pašu jeb monoterapijā, nevis multivitamīnos vai vitamīnu kompleksos. Viņa saviem pacientiem iesaka LYLsunD3, jo līdzšinējie trīs pētījumi apliecina, ka šis dabiskais D3 vitamīns izsmidzināmas mikroemulsijas veidā, nodrošina D vitamīna līmeņa pieaugumu par 132% viena mēneša laikā.

D vitamīns pasaules veselības nozares speciālistu un zinātnieku uzmanības centrā ir jau vismaz pēdējos piecus gadus. Tiek veikts vērienīgs skaits pētījumu par to, cik nozīmīgs ir kopējais D vitamīna līmenis asinīs imunitātes uzturēšanai, spējai pretoties pret vīrusiem. Vispārējā pasaules tendence pētījumiem ir tāda, ka biežāk tiek analizēta aktīvās vielas, piemēram D3 vitamīna, plašā iedarbība uz organismu. Iemesls pavisam vienkāršs - pētījumi, kas apskata konkrētu uztura bagātinātāju, prasa lielus resursus gan laika, gan finansējuma ziņā.

Tāpēc izceļams ir fakts, ka pašmāju farmācijas zīmols LYL love your life® D3 vitamīnam LYLsunD3 ir veicis veselus četrus apjomīgus pētījumus.

Pirmā un otrā pētījuma mērķis bija vērsts uz tirgū pieejamo D3 vitamīna spreja formas produktu uzsūkšanās efektivitāti un drošumu mutes gļotādas audos dažādos laika intervālos un aktīvās vielas - holekalciferola (D3 vitamīna) - absorbcijas, iepūšot spreju zem mēles, pierādīšanu.

Trešais pētījums notika pandēmijas laikā, 2021. gadā, Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā profesora Valda Pīrāga vadībā. Tā mērķis bija noteikt D vitamīna uzkrāšanās organismā īpatnības stacionētiem Covid-19 pacientiem, papildus nosakot iekaisuma marķieru izmaiņas D3 vitamīna (izmantojot LYLsunD3) lietotāju un placebo grupā.

Publicitātes foto

Jāņem vērā, ka ir noteiktas cilvēku grupas, kurām ārsti iesaka pastiprināti sekot D3 vitamīna papildu uzņemšanai, jo ir liela iespēja malabsorbcijai jeb traucētai gremošanas sistēmas spējai absorbēt noteiktas uzturvielas, kā rezultātā rodas šo uzturvielu deficīts. Tie ir cilvēki pēc 50 gadu vecuma, kā arī cilvēki ar aptaukošanos un virssvaru. Šai problemātikai nozīmīgs ir ceturtais veiktais randomizētais salīdzinošo grupu pētījums par LYLsunD3 ietekmi uz D vitamīna līmeni asinīs, pievēršot uzmanību dažādām sabiedrības grupām.

Apkopojot pētījumos pierādīto un publiski pieejamo informāciju, varam secināt un atzīt, ka LYLsunD3 ir D3 vitamīns ar augstāko zinātniski pierādīto iedarbības efektivitāti starp līdzīgiem D3 vitamīna produktiem tirgū, tostarp arī recepšu medikamentu kategorijā.

Apskatīsim dažus punktus no minēto pētījumu rezultātiem:

1. LYLsunD3 spēj paaugstināt kopējo D vitamīna līmeni asinīs vidēji par 132% tikai 30 dienu laikā.

2. Personām ar D vitamīna deficītu kopējais D vitamīna līmeņa pieaugums asinīs novērots pat par 197% 30 dienu laikā.

3. Uzsūkšanās jaudā, pēc laboratoriskiem pētījumiem, LYLsunD3 apmēram četras reizes pārspēj citus tirgū esošos D vitamīnus spreja formā uz eļļas un ūdens bāzes.

4. Pierādīta efektivitāte, atveseļojoties pēc elpceļu infekcijām, - LYLsunD3 spreja formas D3 vitamīns ir izvēles produkts straujai D vitamīna deficīta novēršanai, ja gadījies saslimt ar Covid-19 vai citu akūtu iekaisuma slimību.[2]

5. LYLsunD3 piecās dienās normalizē kopējā D vitamīna līmeni asinīs, panākot korektu imūnsistēmas atbildi, lai mazinātu vīrusa izraisītas infekcijas saslimšanas smagumu.

6. Šis sprejs spēj trīs reizes pazemināt iekaisuma rādītājus Covid-19 pacientiem.

7. Pierādīta iedarbība senioriem un personām ar virssvaru. Pētījuma rezultāti rāda, ka personām ar virssvaru un/vai aptaukošanos (ĶMI ir lielāks par 25 kg/m2) un D vitamīna deficītu (zemāks par 20 ng/ml), lietojot LYLsunD3, vidēji par 112% pieaug kopējā D vitamīna koncentrācija asinīs mēneša laikā.

8. Cilvēkiem, kas pārsnieguši 50 gadu vecumu, ar D vitamīna deficītu (zemāks par 20 ng/ml), lietojot LYLsunD3, mēneša laikā par vidēji 95% pieaug kopējā D vitamīna līmenis asinīs.[2]

Turklāt nesenā, žurnālā “Latvijas Ārsts” publicētā Latvijas ģimenes ārstu prakses novērojumā LYLsunD3 sprejs ir atzīts par produktu, kas visefektīvāk palielina kopējo D vitamīna līmeni asinīs salīdzinājumā ar citiem uztura bagātinātājiem un pat recepšu zālēm [3].

Atsaucoties uz pētījumiem, LYLsunD3 ātrā uzsūkšanās un efektīvā iedarbība ir skaidrojama ar speciāli radītu un patentētu mikroemulsijas LYLmicro™ bāzi. Vitamīns, iepūsts zem mēles vai vaiga iekšpusē, mikropilienu veidā caur mutes gļotādu nokļūst asinsritē. Tādējādi D3 vitamīna uzņemšanā tiek apiets kuņģa un zarnu trakts.

Publicitātes foto

LYLsunD3 ne tikai samērā ātri paaugstina kopējo D vitamīna līmeni asinīs, bet arī garantē ilgstošu kopējā D vitamīna līmeņa noturību. Tas ir dabiskas izcelsmes, izsmidzināmas mikroemulsijas LYLmicro™ formā, bagātināts ar dabisku saldinātāju ksilītu, kas noder mutes un zobu veselībai. LYLsunD3 spreja flakons ir ērts un paredzēts līdz 125 lietošanas reizēm jeb četriem lietošanas mēnešiem, kas ir finansiāli izdevīgi.

Šajā produktu līnijā ir pieejams:

LYL sunD3 4000 SV - D vitamīna deficīta un nepietiekamības novēršanai.

LYL sunD3 2000 SV - D vitamīna optimāla līmeņa uzturēšanai.

LYL sunD3 KID - drošs D3 vitamīns pašiem mazākajiem (no 1 līdz 7 gadu vecumam).

1)https://www.pennmedicine.org/updates/blogs/health-and-wellness/2020/february/the-truth-about-supplements

2) “Starprezultātu ziņojums no novērojuma pētījuma par Latvijas iedzīvotāju D vitamīna lietošanas paradumiem”, “Latvijas Ārsts”, 2023. gads, marts

3) Par pētījumiem: www.lyl-micro.com

APMAKSĀTA REKLĀMA