Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Komercziņas

Ieteikumi auto sagatavošanai gaidāmajai ziemas sezonai

© Publicitātes foto

Ziema tuvojas, un ir pēdējais laiks sagatavot savu automašīnu, lai nodrošinātu drošību un komfortu aukstajos, sniegainajos ziemas mēnešos. Lai Jūsu pārvietošanās būtu droša un bez stresa, mēs esam sagatavojuši dažus noderīgus ieteikumus auto sagatavošanai gaidāmajai ziemas sezonai.

1. Nomainiet vasaras riepas pret ziemas riepām

Viens no svarīgākajiem soļiem ir nomainīt vasaras riepas pret ziemas riepām. Ziemas riepas nodrošinās labāku saķeri uz slidena ceļa un uzlabos jūsu automašīnas vadāmību. Pārbaudiet arī pareizu riepu spiedienu, tas arī ir būtiski, lai riepas nodrošinātu efektīgāku saķeri ar ceļu.



2. Pārbaudiet akumulatoru

Ziemā akumulatoram ir jābūt nevainojamā kārtībā un pilnībā uzlādētam, lai auto iedarbinātu aukstajā laika periodā. Pārbaudiet arī akumulatora stāvokli un, ja tas ir vairāk nekā 3-4 gadus vecs, varbūt ir laiks to nomainīt pret jaunu. Jā vēlies uzzināt vairāk pēc kādiem nosacījumiem vadīties, izvēloties automašīnas akumulatoru, spied šeit.



3. Veiciet regulāru eļļas un dzesēšanas šķidruma maiņu

Regulāra eļļas un dzesēšanas šķidruma maiņa nodrošina dzinēja pareizu darbību un aizsargā no sasalšanas. Pārliecinieties, ka jūsu automašīna ir pareizi uzturēta, tas ļaus izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem īpaši laikā, kad gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles atzīmes.



4. Pārbaudiet auto salona ventilācijas un apsildes sistēmu

Pirms ziemas sākuma vērtīgi pārbaudīt arī salona ventilācijas un apsildes sistēmu. Pārliecinieties, ka auto salonā ieplūst siltais gaiss, attiecīgi ziemas aukstajā laikā varēsiet komfortabli pārvietoties.



Publicitātes foto

5. Sagatavojiet ziemas avārijas situācijas komplektu

Pārvietošanās pa sniegotiem ceļiem var būt neprognozējama, īpaši ārpus apdzīvotām vietām. Tamdēļ, vērtīgi būtu automašīnā uzglabāt avārijas situācijas komplektu: lāpsta, riepu ķēdes, smiltis, silts apģērbs. Šie priekšmeti var būt noderīgi, ja nonākat neparedzētā situācijā uz ceļa.



6. Pārbaudiet bremzes un gaismas

Pārliecinieties, ka jūsu automašīnas bremzes ir nevainojamā darba kārtībā un gaismas darbojas pareizi. Slikta redzamība un slidenie ceļi ar nepilnīgu aprīkojumu var būt bīstamas uz ziemas ceļiem.



7. Pievērsiet uzmanību ceļu stāvoklim

Viena no svarīgākajām lietām, ko varat ņemt vērā pirms dodaties ceļā, ir pievērst uzmanību ceļu stāvoklim un laika prognozei. Izvairieties no ceļošanas bīstamos laika apstākļos, ja vien tas ir iespējams.



Publicitātes foto

Ar šiem ieteikumiem jūs esat gatavi uzņemties lielos ziemas ceļu izaicinājumus un nodrošināt jūsu un citu ceļotāju drošību. Ievērojiet šos padomus un jūs varēsiet izbaudīt ziemas izbraucienu skaistumu.



Auto sagatavošana ziemas sezonai var prasīt zināmus ieguldījumus un papildu finansiālos līdzekļus, tomēr arī rūpīgi plānojot savas izmaksas var rasties vajadzība pēc papildu finansiālajiem līdzekļiem. Patēriņa kredīts šādā situācijā var būt piemērots risinājums. Mēs Vivus.lv atgādinām - aizņemies atbildīgi, izvērtējot savu finansiālo situāciju un aizdevuma atmaksas iespējas.

APMAKSĀTA REKLĀMA