Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Komercziņas

Kanāriju salas – kūrortu pērle dzīves priekam

© Unsplash.com

Atpūta kūrortā spēj uzlādēt jaunam dzīves cēlienam, Latvijas pelēko rudeni vai vēso pavasari var padarīt spilgtāku, ieplānojot siltās zemes savā grafikā. Viens no pasaulē iecienītākajiem, pārbaudīti ērtajiem un pievilcīgajiem tūrisma galamērķiem ir Kanāriju salas. Atsauksmes padara šīs salas par vienu no iekārojamākajiem galamērķiem gan pludmaļu, gan vēsturisko pieminekļu, gan dabas un kulināro pērļu dēļ. Izrādās, runa nav par vienu un pat ne par divām salām – Kanāriju salu ir ļoti daudz – septiņas lielās salas un vēl vesels birums mazo salu! Ar ko šīs salas ir ievērojamas un kuras no tām ir populārākie tūrisma gala mērķi? Par to vairāk turpinājumā!

Kas ir Kanāriju salas un kādas tās ir

Kanāriju salas ir Spānijas salas Atlantijas okeānā, kas atrodas Āfrikas ziemeļrietumu piekrastes reģionā. Šīs salas sastāv no septiņām galvenajām salām un vairākām mazākām salām un klintīm, kurām ir vulkāniska izcelsme. Atpūta Kanāriju salās ir zīmīga ar vienu no visiem citiem Eiropas kūrortiem atšķirīgu faktu - tas ir vistālākais Eiropas punkts, kuru no Āfrikas šķir tikai nedaudz vairāk kā 100 km. Tas nozīmē, ka šajās salās var saņemt augsta līmeņa servisu, just Eiropai raksturīgu atmosfēru, bet baudīt Āfrikas piekrastei atbilstošu saules un siltuma pielietu klimatu. Katra no septiņām salām ir īpaša un atšķirīga, tās piedāvā dažādas iespējas, sākot no pludmalēm un ūdens sporta aktivitātēm līdz kalnu ceļojumiem un vēsturisku, kultūras pieminekļu apskatei. Protams, nenoliedzami, šo salu galvenais pievilcības objekts ir saulainais klimats un plašās pludmales, turklāt populārākajos kūrortos papildu atpūtai pludmalē ir iespējams baudīt arī košu naktsdzīvi, gardus ēdienus, elpu aizraujošus pārgājienus un interesantus piedzīvojumus. Lai atrastu sev piemērotāko Kanāriju salu galamērķi un izdarītu pareizo izvēli, turpinājumā vairāk par populārākajām!

Tenerife - lielākā no Kanāriju salām

Pixabay.com

Tenerife ir lielākā, viena no populārākajām Kanāriju salām un ir pazīstama ar savu lielo vulkānu Pico de Teide. Šajā salā atrodas daudz kūrortu un pludmaļu, tostarp arī populāra pludmale Playa de las Americas. Salas īpašais notikums pavasarī - UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā iekļautais krāšņais karnevāls Carnival of Santa Cruz de Tenerife, kuru kaut vienu reizi mūžā ir vērts pieredzēt ikvienam. Šīs salas būtiskā priekšrocība - atpūtas sezona tajā ir aktuāla visu gadu, tāpēc, lai kurā gada mēnesī turp dotos, var baudīt pludmales priekus, izklaidi pie dabas, iepirkšanos, parkus, muzejus ekskursijas un ūdenssporta iespējas. Plānojot ceļojumu jāpatur prātā, ka laikā no novembra līdz februārim Tenerifē ir ap 20 grādiem pēc Celsija skalas, bet sākot no marta un aprīļa temperatūra kāpj līdz pat 26 - 30 grādiem. Aktuālās sezonas laikā jārēķinās ar pastiprinātu cilvēku pieplūdumu un nakstmītņu cenu kāpumu.

Gran Canaria jeb Grankanārija - dabas skaistums gluži kā uz pastkartes!

Grankanārija nav liela sala, taču tā ir ļoti populāra kūrortu vieta. Tā ir pazīstama ar savām plašajām smilšu pludmalēm un aktīvo naktsdzīvi, tomēr tās lielākais dārgums ir daudzveidīgās dabas ainavas, kuras baudīt piedāvātajos pastaigu taku maršrutos, laikā, kad vēlaties atpūsties no sauļošanās un peldēšanās. Uz šīs salas ir daudz kūrortu, tajā skaitā Maspalomasun Playa del Ingles un citi, kuros ir tirkīzzils ūdens, smalkās smiltis un daudz, daudz saules un pasakaini dabas skati. Līdzīgi kā Tenerifē, arī šeit no oktobra līdz janvārim gaisa temperatūra svārstās ap 20 grādiem pēc Celsija, bet pārējā laikā - 26 - 30 grādi.

Lanzarote vulkāna vilinājums un nacionālais parks

Lanzarote ir vulkāniska sala, kurā ir interesantas dabas ainavas un pludmales ar dzeltenu smiltīm. Tajā atrodas Timanfaya nacionālais parks. Šī sala ir klusāka un nav tik apmeklēta kā lielās salas, taču dabas skaistuma ziņā neatpaliek no citām.

Fuerteventura - vēja sportu entuziastu paradīze

Fuerteventura ir slavena visā pasaulē ar savām plašajām un vējainajām pludmalēm, kas ir iecienītas galvenokārt vēja sporta entuziastu vidū. Ja esat vindsērfinga, kaitborda vai sērfinga cienītājs, uzziniet vairāk tieši par šo kūrortu!

Iepriekš minētie kūrorti ir tikai daži no plašā Kanāriju salu klāsta, katra no tām piedāvā unikālu, atšķirīgu pieredzi un vienas apmeklējums nebūt nenozīmē, ka salas iepazītas pilnībā. Lai iepazītu šo košo salu dzīvi un izvēlētos labāko, sazinieties ar Ceļojumubode.lv tūrisma konsultantiem un izvēlēties piemērotāko piedāvājumu tuvākajam atvaļinājumam!

Ceļojumubode.lv ir labākais ceļojumu eksperts braucienam uz Kanārijām

Lai kurš no kūrortiem šobrīd uzrunātu visvairāk, Ceļojumubode.lv ir īstā vieta, kur meklēt ceļojuma iespējas tiem, kurus interesē Kanāriju salas. Cenas visplašākajā diapazonā, daudzveidīgs kūrortu klāsts visa gada garumā vai pēdējā brīža piedāvājumi - Kanāriju salas var kļūt par Jūsu tuvākā atvaļinājuma galamērķi jau pavisam drīz, ja vien ieskatīsieties vietnē Ceļojumubode.lv.

APMAKSĀTA REKLĀMA