Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Komercziņas

Ar ko nodarbināt bērnu atvaļinājumā?

© Publicitātes foto

Vasaras brīvlaiks ir brīnišķīgs laiks bērniem, bet ar kādām izjūtām to sagaida vecāki? Vecāki bieži vien saskaras ar dilemmu - no vienas puses, gribas arī pašiem “atlaist grožus” un mazliet atpūsties no bērniem, ļaujot viņiem padzīvoties savā vaļā.

No otras puses, tieši vasara ir labākais laiks kopīgām aktivitātēm, lai dotos pārgājienos, apmeklētu koncertus, baudītu ūdens priekus, sēņotu, ogotu un makšķerētu. Situācijas un ģimenes ir dažādas, tāpat kā iespējas šo skaisto vasaras laiku piepildīt ar daudzām noderīgām aktivitātēm. Tāļredzīgi rīkosies tie vecāki, kas pratīs līdzsvarot savas un bērna intereses un mīļākās aktivitātes, neaizmirstot par kopīgo un atvēlot laiku atšķirīgam.

Bērnu nodarbināšana atvaļinājumā ir svarīga, lai veicinātu viņu attīstību, radot viņiem iespēju iepazīt jaunas lietas un izbaudīt aizraujošu pieredzi. Bērnu atvaļinājums ir lieliska iespēja nodrošināt viņiem jēgpilnu izklaidi, piedzīvojumus un jaunas mācīšanās iespējas. Kad vēl, ja ne vasarā iegūt jaunus draugus un attīstītu sociālās prasmes, vingrinātu radošumu un nostiprinātu savu fizisko formu ? Lai tas viss varētu notikt, bez vecāku līdzdalības neiztikt.

Ja mēs sadalītu visu atvaļinājumu laika nogriežņos, tad katram no tiem varētu likt pretī kādu bērnam svarīgu aktivitāti.

  • Fiziskās aktivitātes

Vasarā bērni nostiprina veselību un savas fiziskās spējas. Piedāvājot dažādas sporta aktivitātes, tiek veicināta bērnu fiziskā veselība un attīstība. Braukšana ar velosipēdu vai skrejriteni, peldēšana, futbols, volejbols, badmintons ir tikai daļa no iespējamām aktivitātēm.

Kopīgi apmeklējiet kādu no “Mežakaķis” piedzīvojumu parkiem un izmēģiniet spēkus dažādas grūtības trasēs. “Mežakaķī” uz augošiem kokiem dažādā augstumā ir nostiprināti šķēršļi, kurus veido nostieptas troses, tīkli, dažādu konstrukciju tiltiņi, šūpoles, baļķi, virves un kāpnes, kā arī nobraucieni pa trosi. Bērns ne tikai pārbaudīs savas fiziskās spējas, bet arī mācīsies pārvarēt bailes, novērtēt bīstamas situācijas un sniegt atbalstu citiem.

  • Māksla un radošums

Vasara dod iespēju tehnoloģijas un ekrānus nomainīt pret dažādām bērnu radošumu stimulējošām aktivitātēm , nodrošinot viņiem iespēju gleznot, modelēt, izšūt vai veidot dažādas mākslas un amatniecības darbus.

Lego komplekti dažāda vecuma bērniem veicina fantāziju, attīsta loģisko un telpisko domāšanu. Tāpat Lego ir ideāla nodarbe vasaras lietainām dienām.

  • Piedzīvojumi dabā

Dodaties kopā dabā, cik bieži iespējams, lai iepazītu dažādas dzīvnieku sugas un augus. Piedzīvojumu iespējams organizēt pat savas mājas dārzā, uzceļot telti un atļaujot bērnam tajā nakšņot. Atrašanās naktī ārpus mājas ierastās vides būs neaizmirstams piedzīvojums.

  • Mācīšanās iespējas

Veiciniet bērna vēlmi mācīties, piedāvājot interesantas un izglītojošas aktivitātes, piemēram, grāmatu lasīšanu, valodu apgūšanu, fotogrāfēšanu, programmēšanu.

  • Brīvais laiks

Nodrošināt bērniem laiku “sev”, lai viņi varētu brīvi izpausties un atpūsties, piemēram, skatoties filmas, spēlējot video spēles, lasot komiksus vai spēlējot galda spēles.

Atceraties, ka ir svarīgi pielāgot aktivitāšu veidus atbilstoši bērna vecumam un interesēm. Ievērojiet bērna vēlmes un sniedziet viņiem iespēju izvēlēties to, kas viņiem patīk vislabāk un kas veicina viņu personības attīstību. Nedrīkst aizmirst arī par drošību un to, lai aktivitātes būtu atbilstošas bērna spējām un prasmēm. Vasara ir brīnišķīgs laiks, lai darītu daudzas interesantas un aizraujošas lietas!

Bērna atvaļinājums ir īpašs laiks visai ģimenei, tāpēc novērtējam to un cenšamies radīt neaizmirstamas kopīgas atmiņas un gūt jaunas pieredzes.

220.lv plašajā preču klāstā ikviena ģimene atradīs vasaras atpūtai un aktivitātēm noderīgas preces, lai kopīgā vasara izdotos.

APMAKSĀTA REKLĀMA