Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Komercziņas

Kādam nolūkam tiek izmantots šampūns ar salicilskābi?

© Publicitātes foto

Iespējams, Jūs zināt salicilskābi kā pretpūtītes līdzekli, taču šis medikaments var palīdzēt ne tikai sejas ādai.

Salicilskābe darbojas, noārdot atmirušās ādas šūnas.

Ja Jūs interesē, vai salicilskābe var palīdzēt ārstēt sausu, niezošu un zvīņveidīgu galvas ādu, lasiet tālāk, lai uzzinātu vairāk par iespējamajiem ieguvumiem un blakusparādībām.

Salicilskābes šampūna ieguvumi

Dažos ādas un galvas ādas stāvokļos atmirušās ādas šūnas var uzkrāties, veidojot biezus sausas ādas plankumus. Salicilskābes šampūns var palīdzēt, noārdīt šos plankumus, vienlaikus palielinot mitrumu, lai palīdzētu apturēt plankumu veidošanos.

Šis šampūns var palīdzēt šādu slimību ārstēšanā:

1. Blaugznas

Blaugznas ir bieži sastopama galvas ādas slimība, kas izraisa niezi un ādas lobīšanos. Šampūnu var lietot sezonālu blaugznu gadījumā vai regulāri, lai palīdzētu uzturēt galvas ādas mitruma līmeni.

2. Seborejas dermatīts

Seborejas dermatīts ir cieši saistīts ar blaugznām, un arī tam raksturīga galvas ādas lobīšanās un nieze. Šis iekaisuma ādas stāvoklis ir pazīstams ar ādas pārslām, kas ir vairāk taukainas nekā sausas. Jūs varat zināt, ka Jums ir seboreja dermatīts, ja redzat taukainus ādas plankumus ne tikai galvas ādā, bet arī uz ausīm un sejas.

UZMANĪBU

Nelietojiet salicilskābes šampūnu zīdaiņiem un maziem bērniem, ja vien to nav norādījis bērna pediatrs.

Neefektīva salicilskābes šampūna lietošana galvas ādai

Nav pierādīts, ka salicilskābes šampūns būtu efektīvs šādu slimību gadījumā.

3. Psoriāze

Psoriāze ir ādas iekaisuma slimība, kas var skart visas ķermeņa daļas. Šī ādas slimība, kas pazīstama ar biezu, sarkani sudrabainu, sausu ādas plankumu veidošanos, ir saistīta ar pastiprinātu ādas šūnu maiņu. Ja āda ražo jaunas šūnas ātrāk nekā parasti, atmirušās ādas šūnas nepaspēj sadalīties.

Galvas ādas psoriāzes ārstēšanai parasti ir nepieciešami recepšu šampūni. Salicilskābe ir tikai viena no metodēm, kā noārdīt liekās ādas šūnas, lai atvieglotu galvas ādas stāvokli.

4. Matu izkrišana

Salicilskābe tieši neārstē matu izkrišanu. Tā vietā var palīdzēt samazināt vēlmi kasīt niezošu galvas ādu, kas var samazināt matu izkrišanas risku nākotnē.

Blakusparādības un piesardzības pasākumi, lietojot salicilskābes šampūnu

Salicilskābe tiek uzskatīta par drošu lielākajai daļai lietotāju, taču dažiem cilvēkiem tā var izraisīt kairinājumu. Saistītās blakusparādības var būt šādas:

  • pastiprināts ādas sausums;
  • dedzināšanas sajūta;
  • apsārtums;
  • ādas bojājumi vai lobīšanās.

Alerģiskas reakcijas uz salicilskābi ir retas. Tomēr, ja pēc šī šampūna lietošanas Jums rodas kāds no turpmāk minētajiem simptomiem, nekavējoties jāvēršas pēc medicīniskās palīdzības:

  • pietūkums, kas izplatās uz sejas;
  • sarkani izsitumi, kas izplatās pa ķermeni;
  • nātrene;
  • elpošanas grūtības;

Kā lietot salicilskābes šampūnu?

Tāpat kā jebkurš cits medikaments, arī salicilskābes šampūns darbojas tikai tad, ja to lietojat pareizi. Ievērojiet šos pareizas lietošanas soļus:

  • Rūpīgi samitriniet matus un galvas ādu ar remdenu ūdeni.
  • Uzklājiet nelielu daudzumu šampūna tieši uz galvas ādas, pēc vajadzības pievienojot vēl.
  • Saberziet šampūnu līdz putām, masējot galvas ādu. Neberzējiet šampūnu pa matu galiem.
  • Ļaujiet šampūnam palikt matos līdz 5 minūtēm.
  • Rūpīgi izskalojiet.
  • Pēc tam izmantojiet kondicionieri matu vidus un beigu daļai, lai atjaunotu mitrumu.

Salicilskābes šampūns ir visefektīvākais, ja to lieto reizi nedēļā. Dermatologs var ieteikt lietot šampūnu katru dienu, līdz stāvoklis uzlabojas. Pat, ja galvas ādas stāvoklis uzlabojas, iespējams, Jums būs jālieto salicilskābes šampūns reizi vai divas reizes nedēļā, lai to uzturētu veselu.

APMAKSĀTA REKLĀMA