Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Komercziņas

Ko izvēlēties: kondicionieri vai siltumsūkni?

© Publicitātes foto

Telpas mikroklimats ir būtisks elements, kam ir jāpievērš uzmanība, ja vēlaties uzturēties un dzīvot veselīgā vidē, kas Jums ir labvēlīga. Jāatzīst, ka lielāko dienas un arī dzīves daļu mēs pavadām telpās, līdz ar to būtu vēlams, lai mikroklimatu telpā, kur atrodaties ir iespējams regulēt.

Telpu gaisa kvalitāte ir svarīga ne tikai vispārējam cilvēkam komfortam, bet arī dzīves kvalitātei kopumā. Diemžēl mikroklimata nepienācīga kontrolēšana var radīt virkni ar veselības problēmām. Sākot no sausas ādas, līdz alerģiskām reakcijām.

Kad ir jānosliecas par labu kondicionierim vai siltumsūknim, būtu jāatbild uz šādu jautājumu - Jūs vēlaties sildīt vai tikai dzesēt telpu, kā arī kāds ir kopējais telpu apjoms, ko vēlaties apsildīt vai dzesēt. Tad būs vieglāk pieņem piemērotu lēmumu par kondicioniera vai siltumsūkņa izvēli.

Kondicionieris

Gaisa kondicioniera pamatfunkcija ir atdzesēt telpā gaisu, lai gan ir arī tādi kondicioniera modeļi, kas gaisu sasilda. Šobrīd tirgū ir virkne ar dažādu ražotāju kondicionieriem. Kā neapjukt piedāvājumā? Ko ņemt vērā, ja šobrīd meklējat kondicionieri? Kondicionieri lielākoties pieejami tādi, ko var izvietot pie sienas vai arī novietot uz grīdas. Šo tehnisko parametru katrs var izvēlēties, ņemot vērā telpas specifiku. Ja telpa ir liela un plaša, tad varat uzstādīt uz grīdas novietojamo kondicionieri. Ja telpa ir neliela, tad, protams, ērtāk būs izvēlēties pie sienas stiprināmo gaisa kondicionieri.

Pēdējā laikā cilvēki daudz domā, kā ietaupīt resursus un dzīvot draudzīgāk videi un dabai. Un izvēlas split sistēmas kondicionierus, kas sniedz ievērojamu enerģijas ietaupījumu un jaudīgu dzesēšanu. Kondicionieri tiek uzstādīti gan dzīvojamajās telpās, gan publiskās un ražošanas telpās un platībās, lai cilvēkiem būtu komfortabli telpās uzturēties. Īpaši jau karstajās vasaras dienās.

Pirms kondicioniera iegādes būtu jānoskaidro šādi parametri:

  • režīmu skaits;
  • jauda;
  • energoefektivitāte;
  • vadības iespējas un papildu funkcijas.

Siltumsūknis

Siltumsūknis ir ērts un moderns veids, kā apsildīt telpu, lai Jums nebūtu jāveic nekādas papilu darbības, kā tikai tas jāieslēdz. Lai uzstādītu siltumsūkni nav nepieciešams projekts vai saskaņošana. To uzstādīšana aizņem salīdzinoši maz laika. Siltumsūknis ir pilnībā automātiska sistēma, kas ir vadāma arī attālināti ar telefonu vai planšetdatoru, izmantojot interneta savienojumu. Siltumsūkņi var būt dažāda veida, pēc enerģijas ar ko tie apsila telpu.

Siltumsūkņi tiek iedalīti pēc siltuma avota:

  • Gaiss - gaiss, gaiss - ūdens, zeme - ūdens, ūdens - ūdens siltumsūkņi. Attiecīgi katrs no siltumsūkņiem darbojas izmantojot konkrēto resursu.
  • Gaiss - gaiss siltumsūknis darbojas līdzīgi kondicionierim, bet tas ir paredzēts arī telpu uzsildīšanai. Šādu siltumsūkni iesakām vislabāk uzstādīt nelielās telpās.
  • Siltumsūknis gaiss - ūdens pārnes enerģiju no apkārtējā gaisa uz apkures sistēmu. Iekārta pieslēdzama pie ūdens apsildes sistēmas.

Iespējas, kā apsildīt vai atdzesēt telpu ir daudz un dažādas, Jums tikai jāsaprot, kādas ir Jūsu specifiskās prasības, lai atrastu piemērotāko kondicionieri un/ vai siltumsūkni. Meklējiet informāciju uzticamos interneta avotos vai dodieties uz tuvāko tirdzniecības vietu, kur tiek pārdoti kondicionieri un siltumsūkņi, lai iegūtu informāciju no konsultanta. Vai arī meklējiet vairāk siltumsūkņu gaiss gaiss interneta veikalā 220.lv.

Ja vēlaties iepirkties attālināti, lai prece, piemēram, tiktu piegādāta līdz Jūsu mājas durvīm, varat izvēlēties apmeklēt un atrast piemērotāko kondicionieri vai siltumsūkni e - veikalā 220.lv, kas sniedz iespēju saviem pircējiem izbaudīt visas priekšrocības, ko piedāvā kvalitatīvi un droši kondicionieri un siltumsūkņi no visā pasaulē zināmiem un pārbaudītiem ražotājiem.

APMAKSĀTA REKLĀMA