Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Komercziņas

Četras pazīmes, kas liecina, ka laiks mainīt ledusskapi

© Freepik.com

Ledusskapis ir viena no sadzīves tehnikas iekārtām, bez kuras mūsu ikdiena vairs nav iedomājama. Kā jau ikvienai elektroierīcei, arī tai reiz pienāk gals, tāpēc lasi un noskaidro, kurā brīdī ir laiks domāt par jauna ledusskapja iegādi!

1. pazīme: pārtika sabojājas ātrāk un nav tik svaiga kā iepriekš

Ledusskapja galvenā funkcija ir pēc iespējas ilgāk uzglabāt pārtiku svaigu, tāpēc, ja produkti sāk bojāties arvien ātrāk, ir visai pamatots iemesls lūkoties jauna ledusskapja virzienā. Par to, ka ledusskapis nespēj nodrošināt optimālu mikroklimatu, var liecināt arī dzērieni, kas vairs neatdziest tik ātri kā agrāk.

Protams, šādā brīdī vari censties pārtikas produktus apēst ātrāk vai ledusskapim iestatīt aukstāku režīmu, taču ilgtermiņā šāds risinājums nozīmē lielāku elektroenerģijas patēriņu. Arī pārtikas produktus izmest nāksies arvien biežāk, kas nav draudzīgi nedz videi, nedz Tavam maciņam.

2. pazīme: ledusskapis kļūst arvien skaļāks

Ikviena sadzīves tehnikas iekārta tās darbības laikā rada lielāku vai mazāku troksni, un izņēmums nav arī ledusskapis. Tomēr, ja pēdējā laikā no ledusskapja nākošais troksnis kļūst arvien pamanāmāks, tā ir visai droša pazīme, ka kaut kas nav kārtībā. Sākotnēji vari izlīdzēties ar speciālista konsultāciju, taču šis mēdz būt visai nopietns signāls tam, ka nāksies meklēt, kur nopirkt ledusskapi.

3. pazīme: ledusskapja sienas klāj ūdens lāsītes

Pexels.com / Anna Shvets

Iemesli šādai pazīmei var būt vairāki, sākot ar bojātu izolāciju un beidzot ar nopietniem defektiem, kas liks rast atbildi uz jautājumiem, kur likt veco ledusskapi un kur iegādāties jaunu. Pirmais solis, pamanot pilienus - apskati, vai ap durvīm esošās gumijas nav bojātas un vai uz tām arī nav ūdens. Īpašu uzmanību prasa ūdens pilieni, kas atrodas uz ledusskapja aizmugurējās sienas.

4. pazīme: pieaudzis elektrības patēriņš

Esi pamanījis, ka elektroenerģijas patēriņš ir kļuvis lielāks, lai gan ieradumi nav mainījušies? Šādā gadījumā noteikti ir vērts pārliecināties, kura no ierīcēm šo papildu patēriņu ir veicinājusi. To vari izdarīt visai vienkārši, iegādājoties elektroenerģijas patēriņa mērītāju. Tā darbības princips ir vienkāršs - mērītājs tiek iesprausts rozetē, bet mērītājā ievieto ledusskapja kontaktdakšu. Ja rādījums ir lielāks, nekā norādīts ražotāja specifikācijā, ir pamats bažām, ka ledusskapis savu mūžu nokalpojis.

Kādu ledusskapi izvēlēties vecā modeļa vietā?

Atbilde uz šo jautājumu lielā mērā ir atkarīga no Tavām vajadzībām. Pirmkārt, pievērs uzmanību tam, cik liels ledusskapis Tev ir vajadzīgs. Bieži tiek uzsvērts, ka nav nepieciešams pirkt pārāk lielu ledusskapi, jo tam, visticamāk, būs arī lielāks elektroenerģijas patēriņš, taču mazs ledusskapis, ja tas nemitīgi būs pārblīvēts ar ēdieniem un dzērieniem, nespēs efektīvi darboties.

Ļoti būtiska ir ikvienas elektroierīces energoefektivitātes klase - jo tā zemāka, jo zemāks arī elektrības patēriņš, kas ilgtermiņā var nozīmēt pamatīgu ietaupījumu. Savukārt īstermiņā vari ietaupīt, iegādājoties lietotu ledusskapi.

Īpaši rūpīgi ledusskapja maiņai vai iegādei liek pieiet neliela virtuves kvadratūra. Ja arī Tavā mājoklī virtuves platība ir visai ierobežota, noderīgus padomus noteikti atradīsi Banknote jaunākajā bloga rakstā Mazas virtuves dizains: kas jāņem vērā?

* * * * * *

APMAKSĀTA REKLĀMA