Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kā Būt Laimīgai

KBL. 7 ieteikumi, lai savestu kārtībā tavu finanšu veselību

© Depositphotos.com

Ja pirms krīzes budžeta plānošanai nepievērsi lielu uzmanību, tad pēdējo mēnešu notikumi spilgti pierādīja: ir pēdējais brīdis rūpīgi sekot līdzi finansēm un plānot tās. Lūk, septiņi soļi, ko varam izdarīt savai finanšu veselībai šodien, lai tiktu pie lielāka miera.

1. Pārskati plānoto ienākošo un izejošo naudu!

Šobrīd noteikti ir īstais laiks ieskatīties savai finanšu situācijai acīs, lai nevis vairotu bailes, bet sāktu plānot risinājumus. Met bailes un šī jautājuma atlikšanu pie malas - atver un izskati konta pārskatu! Kam īsti tu tērē un cik? Izveido sarakstu ar plānoto ienākošo naudu tuvāko mēnešu laikā (3-6 mēnešiem), kuram pretī sagatavo arī reālistisku izdevumu sarakstu - iekļaujot tajā izdevumus par pārtiku, mājokli, sakariem, transportu. Šādi tev uzreiz vajadzētu tapt skaidram, cik ļoti josta ir jāsavelk, cik lieli ir tavi regulārie izdevumi un cik ilgam laikam pietiek tava drošības spilvena uzkrājumu.

Iesaku, šo sarakstu gatavojot, iziet cauri patiesajam bankas konta izrakstam, nevis tikai aptuvenām summām, ko esi paturējusi galvā. Kāpēc? Pirmkārt, tev var paskriet garām, cik daudz ir tādu mazo maksājumu, kurus tu neņem vērā, bet kuri mēneša griezumā kopā veido būtisku summu (piemēram, Wolt pasūtījumi). Otrkārt, iespējams, ieraudzīsi, ka ir vairāki nemanāmie maksājumi, piemēram, par dažādām lietotnēm, ko sen vairs neizmanto, bet turpini maksāt. Arī no tiem ir īstais laiks atteikties.

pexels.com

Turpinājumu lasi nākamajā lapā