Vakarbuļļu pludmalē pacels Zilo karogu

Vakarbuļļu pludmalē piektdien ceturto gadu pēc kārtas pacels Zilo karogu, tādējādi apliecinot šīs pludmales kā kvalitatīvas peldvietas statusu.

Pilsētas vadība aplūkos pludmales infrastruktūras gatavību jaunajai peldsezonai, notiks glābēju paraugdemonstrējumi, uzstāsies Bolderājas mūzikas skolas jaunieši, aģentūru BNS informēja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Karogu svinīgi uzvilks Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC), pasākumā piedalīsies arī Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) un Pārdaugavas izpilddirektors Māris Kalve.

Pēc tam amatpersonas apmeklēs jauno glābšanas staciju pie Daugavgrīvas pludmales. Šī glābšanas stacija darbu sākusi šajā sezonā.

Zilā karoga programma pasaulē kļuvusi par populāru tūrisma eko sertifikācijas modeli, kuru atpazīst gan tūristi, gan pašvaldības un vides institūcijas. Zilais karogs ir zīme, ka ūdens kvalitāte un peldvietas infrastruktūra atbilst visiem starptautiskajiem standartiem. Ja peldvietai piešķir Zilo karogu, tā atbilst 29 stingriem starptautiskajiem kritērijiem ūdens kvalitātes, vides pārvaldes, vides informācijas un izglītības, kā arī labiekārtojuma un servisa jomā.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais