12 idejas rudens brīvdienām kopā ar ģimeni

© Freepik.com/gpointstudio

Latvijā dzīvojošajiem ir paveicies ar to, ka šeit ir iespējams pieredzēt visus četrus gadalaikus, kuriem katram ir savs skaistums un maģija. Piemēram, rudens burvība slēpjas tā krāšņumā un ražīgumā.

Tomēr, tā kā viss dabā ir līdzsvarā, arī rudenim ir savi “mīnusiņi”, proti, neparedzami laika apstākļi. Taču, kā zināms, nav sliktu laika apstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs. Tāpēc saģērbies pienācīgi un dodies baudīt rudens brīvdienas kopā ar ģimeni! Trūkst ideju, kur to darīt? Turpini lasīt rakstu - kartings Rīgā, izglītojošas pastaigas Laumu dabas parkā un citas foršas idejas Tevi jau gaida! Lasi un ķer iedvesmu piedzīvojumiem!

1. Elektrokartings “GUNSnLASERS”

Gribas izbaudīt adrenalīnu un ātrumu? Jāapmeklē kartings Rīgā! Izvēlies kādu izklaides parku, kur iespējams izvizināties iekštelpās, lai lietus nepārsteigtu nesagatavotus. Foršs elektriskais kartings Rīgā ar trasi zem jumta pieejams “GUNSnLASERS” izklaides parkā Juglā, Mārkalnes ielā 10. Šeit pie stūres var sēdēt katrs, kurš ir sasniedzis vismaz 1,20m garumu (minimālais auguma garums, lai varētu aizsniegt stūri un pedāļus), tātad, šis kartings Rīgā izvizinās kā pieaugušos, tā bērnus.

Turklāt “GUNSnLASERS” kartingu cenas ir ļoti demokrātiskas, kas ļaus izbaudīt foršas brīvdienas visai ģimenei kopā, nevienu neatstājot aiz borta. Vēl jo vairāk - “GUNSnLASERS” piedāvā dažādas “ballīšu pakas”, kurās dažādās kombinācijās atkarībā no cenas un vēlamā aktivitāšu ilguma ietilpst:

  • kartings Rīgā;

  • lāzertags;

  • lāzertaga rezultātu paziņošana;

  • galda spēles;

  • našķu pauze.

Ja “GUNSnLASERS” kartingu cenas jau pašā pamatā ir izdevīgas, tad šie īpašie piedāvājumi elektrisko kartingu cenas padara pavisam garšīgas. Vairāk info meklē mājaslapā www.gunsnlasers.lv!

gunsnlasers.lv

2. Laumu dabas parks

Ja kartings Rīgā nevilina, dodies uz Talsu pusi - Laumu dabas parku. Šeit pieejamas dažādas izglītojošas un interaktīvas dabas takas un izstādes, kas ļaus bērniem interesantā un aizraujošā veidā apgūt noderīgas zināšanas par dabu, savukārt pieaugušie patiesi novērtēs taku noformējumu un skaistos dabas skatus visapkārt.

3. Aglonas maizes muzejs

Kartings Rīgā ir forši, bet brīvdienās tomēr gribas izbraukt no pilsētas? Šauj uz otru Latvijas galu - Aglonas maizes muzeju! Interesantas interaktīvās ekskursijas ietvaros enerģiskas gides iepazīstinās Tevi ar maizes cepšanas tradīcijām Latvijā, demonstrēs dažādus procesus un pat sniegs iespēju izcept pašiem savu maizi!

Kaut šī piedzīvojuma ieejas maksa ir izdevīgāka kartingu cenas ziņā, atceries brīvdienu izmaksu plānā ierēķināt arī degvielu braucienam turp un atpakaļ. Ja tomēr kartingu cenas beigu beigās ir mazliet draudzīgākas makam, atceries, ka aizraujošas pieredzes un foršas atmiņas nav naudā izmērāmas.

Freepik.com/gpointstudio

4. Slepenā PSRS radioastronomijas bāze Irbenē

Kādreiz pavisam slepena Padomju savienības spiegu bāze, tagad Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūts, Irbenes radioastronomijas bāze ar vairākiem lokatoriem darbojas arī šoruden. Kartings Rīgā ir forši, bet iespēja ieskatīties klusos un slepenos Padomju laika koridoros ir neatkārtojama pieredze. Ekskursijas ietvaros varēs gan izstaigāt pazemes tuneļus, gan uzkāpt augšā lokatorā un baudīt skatu uz Ventspils apkārtni no augšas. Tā kā ekskursijas šeit pieejamas tikai no aprīļa līdz novembrim, bet kartings Rīgā pieejams visu gadu, izmanto iespēju ieskatīties mīklainajā pagātnē šajās brīvdienās!

5. Pļavas muzejs Kaldabruņā

Iepazīsti dabu un latviešu tradīcijas no cita skatupunkta, apmeklējot Kaldabruņas Pļavas muzeju! Dažādas skaistas un interesantas augu ekspozīcijas, ieskats etnogrāfijas un seno laiku dziedniecības pasaulē, kā arī fantastisks piedzīvojums multimediju ekspozīcijā “Pusnakts pļavā” ļaus uz brīdi izbēgt no ikdienas skrējiena un pabūt vienotiem ar dabu. Kaut kartings Rīgā, ātrums, adrenalīns un “GUNSnLASERS” kartingu cenas ir vilinošas, dod savam ķermenim iespēju izbaudīt rimtumu!

6. Skrīveru dendroloģiskais parks

Kartingu cenas bez piepūles “pārsit” Skrīveru dendroloģiskā parka apmeklējumu, jo tas ir pavisam bez maksas. Nesteidzīgas pastaigas laikā pa glītajām taciņām var aplūkot vairāk nekā 400 koku un krūmu sugu no visas pasaules, kā arī vecās pils mūri un jaunās pils tornīti, kas palikuši pāri pēc 2. Pasaules kara laikā notikušajiem avio uzlidojumiem. Ja vēlies patstāvīgas pastaigas vietā interesantu, izglītojošu pieredzi, piesaki gida ekskursiju - uzzināsi ne tikai lērumu koku un krūmu faktu, bet arī interesantas leģendas par baronu fon Sīversu un alu, kas reiz atradusies zem pils, kurp tā vedusi un kādēļ tā bijusi vajadzīga.

Freepik.com

Papildu pieturas kārumniekiem

Pajautā bērniem, kas ir foršāk - kartings Rīgā vai iespēja našķoties ar svaigām, staipīgām “gotiņām” un bezgala gardu saldējumu? Pat, ja kopsummā kartingu cenas būtu izdevīgākas, iespējams, bērni izvēlēsies panašķoties. Pēc kārtīgas izstaigāšanās pa Skrīveru dendroparku kā nākamo pieturas punktu izvēlies Skrīveru pārtikas kombinātu, kur saldā ekskursijā varēsiet visi kopā iepazīties ar to, kā top konfekte “Gotiņa”, un paši iemēģināt roku šajā procesā. Bet pēc tam, lai atsvaidzinātos, dodies uz Skrīveru centrā esošo Skrīveru mājas saldējumu - šeit sirsnīgās saimnieces Leldes pavadībā visi kopā varēsiet doties saldējuma pasaules piedzīvojumos.

7. Slīteres nacionālais parks

Ja visi vēji pūš uz Kurzemi un kartings Rīgā nav pa ceļam, dodies ģimenes izbraucienā uz Slīteres nacionālo parku! Šeit apmeklētājus gaida skaista, ainaviska taka pa dabas rezervātu, kā arī viena no Latvijas vecākajām bākām - Šlīteres bāka. Uzkāpjot tajā, pavērsies plašs panorāmas skats uz Kurzemes mežiem un Baltijas jūru. Finanšu ziņā Slīteres nacionālā parka un Šlīteres bākas apmeklējums ir draudzīgāks nekā kartingu cenas, jo ieejas biļetes maksa bākā ir zema, turklāt ir pieejama atlaide ar “Goda ģimenes” karti.

8. Alsungas Livonijas ordeņa pils

Ja kartings Rīgā un izdevīgās kartingu cenas Tevi var “pārcelt nākotnē”, tad Alsungas Livonijas ordeņa pils apmeklējums aiznesīs uz posmu starp 14. un 18. gadsimtu. Ieejot pils telpās, tā vien šķiet, ka laiks ir apstājies un pat pagriezies atpakaļ. Dodies ekskursijā tematiski tērptu gidu pavadībā un iepazīsti dzīvi mūra pilī no jauna skatu punkta! Ņem vērā, ka pils ekskursijām pieejama no aprīļa līdz oktobrim!

Freepik.com/senivpetro

9. Vaidavas keramikas studija

Radošu un aizraujošu piedzīvojumu kopā ar ģimeni vari atrast Vidzemē, keramikas studijā “Vaidava Ceramics”. Kaut kartingu cenas ir krietni izdevīgākas nekā keramikas studijas apmeklējums, ir vērts dot iespēju bērniem (un arī pašiem pieaugušajiem) iepazīties ar trauku tapšanas procesu no māla sagatavošanas līdz nonākšanai veikalu plauktos, kā arī pašiem iemēģināt roku keramikas priekšmetu veidošanā. Ir taču interesanti uzzināt, kā tapusi Tava tējas krūze, vai ne?

10. Līgatnes Padomju slepenais bunkurs

Uzreiz jābrīdina, ka “GUNSnLASERS” kartingu cenas ir izdevīgākas nekā Līgatnes Padomju slepenā bunkura apmeklējuma izmaksas, tomēr vienu reizi dzīvē ir vērts palutināt sevi ar mazliet dārgāku un pavisam neparastu piedzīvojumu: ekskursiju PSRS objektā, kas atslepenots pavisam nesen - vien 2003. gadā. - un tika izveidots kā vieta, kur kodolkara gadījumā patverties un no kurienes vadīt valsti LPSR valdībai. Īpatnēja aura, aizraujošs gida stāstījums un iespēja par papildu samaksu ieturēties PSRS stilā - garantēta.

11. Ķemeru nacionālais parks un tīreļa laipa

Ja lielākā daļa līdz šim minēto rudens brīvdienu pieturas vietu bijušas mazāk dzirdētas, tad Ķemeru nacionālais parks un Lielā Ķemeru tīreļa laipa ir labi zināmi objekti un pilnvērtīgas rudens ekskursijas neatņemama sastāvdaļa. Ja vien ir iespēja, sagaidi saullēktu uz tīreļa laipas purva vidū vai skatu tornī - neparastais klusums, baltie miglas vāli un rudens dabas košums priecēs ne tikai acis, bet arī dvēseli. Turklāt Lielā Ķemeru tīreļa laipas apmeklējums ir krietni izdevīgāks nekā kartingu cenas - pati pastaiga ir bez maksas, jāsamaksā vien pāris eiro par auto stāvvietu.

12. Etnomuzejs “Cepures pasaule”

Ja vēlies brīvdienas pavadīt galvaspilsētā, bet gribas, lai elektriskais kartings Rīgā nav vienīgā aktivitāte, dodies ar ģimeni uz unikālu muzeju “Cepures pasaule” Klusajā centrā. Šeit varēsi apskatīt vairāk nekā 400 cepures no dažādām pasaules valstīm, iepazīties ar dažādām kultūrām un piedalīties meistarklasēs un radošajās darbnīcās. Tiesa, jābilst, ka kartingu cenas (atkarībā no Tevis izvēlētā muzeja piedāvājuma) ir mazliet draudzīgākas makam. Bet kāpēc gan neieguldīt izglītībā un neparādīt bērniem, ka muzeju var būt arī forši?

Aizraujoši rudens piedzīvojumi kopā ar ģimeni

Rudenī ir vairākas nedēļas nogales, kad doties izbraukumos un apskatīt kaut visus rakstā minētos objektus - gan tos, kas darbojas visu cauru gadu, gan tos, kas pieejami līdz oktobrim/novembrim. Bet nav jāgaida līdz nedēļas nogalei, lai mestos aizraujošos piedzīvojumos - “GUNSnLASERS” elektriskais kartings Rīgā, Juglā, pieejams katru dienu! Dodies uz mājaslapu www.gunsnlasers.lv, apskati kartingu cenas un piesaki ģimenes izbraucienu jau šodien, rakstot uz e-pastu info@gunsnlasers.lv vai zvanot pa tālr. +371 27274646!

Izklaide

Ar jaunu singlu “24/7” klajā nākuši klajā šova “X-Faktors” dalībnieki no grupas “Bekars”. Kā jau to viegli noprast pēc dziesmas nosaukuma, tajā tiek apdziedāta ikdienas steiga.

Svarīgākais