Tūristi atkal var ceļot uz Ēģipti

© Santa Raita

Latvijas tūristiem uz Ēģiptes kūrortiem būs iespēja doties ar tiešajiem lidojumiem no Lietuvas galvaspilsētas Viļņas, bet pašmāju tūrisma operatori šosezon atpūtas ceļojumus no Rīgas uz Ēģipti nepiedāvās.

Tūroperatora Tez Tour pārstāvji atzīst, ka rīkot braucienus nav izdevīgi, jo līdz vasaras sezonas sākumam palicis maz laika. Lidojumus no Rīgas uz Ēģiptes kūrortiem atjaunos septembrī. "Mūsu kompānija parasti ņem vērā Ārlietu ministrijas (ĀM) ieteikumus, tāpēc braucienus neorganizējām, drošības apsvērumu vadīti. Lietuvas ĀM draudus nesaredzēja, tāpēc no Viļņas lidojumi uz Ēģipti notiek kopš marta," Neatkarīgajai stāsta Tez Tour pārstāve Marina Ulanova.

Arī cita Latvijas tūroperatora Novatours pārstāve Sanita Karpoviča atzina, ka lidojumus uz Ēģipti līdz rudenim neatjaunos. "Šobrīd grūti prognozēt laiku, kad atjaunosim ceļojumus. Iespējams, tas nebūs agrāk kā rudenī, jo šobrīd interese par Ēģipti kā ceļojuma galamērķi ir mazinājusies," skaidro S. Karpoviča.

Pēc nemieriem Ēģiptē tūroperatori uzklausīja Latvijas ĀM ieteikumus un nepiedāvāja iespēju ceļot uz politiski nestabilo Āfrikas valsti. Lai gan tagad ministrija atsaukusi ieteikumus neceļot, izskan brīdinājumi, ka cilvēkiem jābūt piesardzīgiem, izvēloties valstis ar nestabiliem politiskajiem režīmiem. "Situācija var mainīties katru brīdi, tāpēc tūristiem ir jābūt piesardzīgiem," brīdina Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis.

Tiešos lidojumus no Viļņas lidostas uz Šarmelšeihu un Hurgadu piedāvā Lietuvas aviokompānija Small Planet Airlines. Ceļojumu cenas saglabājušās iepriekšējā līmenī, un Lietuvas tūroperatori septiņu dienu ceļojumu uz Šarmelšeihu piedāvā, sākot no 314 latiem, bet uz Hurgadu – no 258 latiem. airBaltic piedāvā lidojumus uz Viļņu, sākot no 80 latiem.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais